Jag letar i förrådet efter kort. Gamla kort från 50- talet då mamma var skolfröken i olika byar. Jag hittar flera. Inget där jag eller Himmelsbror Anders är med. Kanske är det jag som har de korten hemma. I morgon ska mamma berätta för de andra på trygghetsboendet om hur det var att vara lärare på den tiden. Roliga skolminnen. De tråkiga har hon glömt.

Först ska jag gå på promenad med min moster Barbro. Moster Barbro hör ihop med morbror Torgny. Därför kallar jag henne moster. Det är ett lätt pulvrigt snöfall ute och det är några grader varmare.

Sedan åker jag i Torgnys fina bil till Gammelstad. Vi ska ha ett till kalas idag. Bara hon och jag. Vi ska äta lax i ugn och tårta till efterrätt. Jag har packat ner några överraskningar också.

Här i Sunderbyn är det lugnt som vanligt. Min lekkompis och bästis Alf var i Norrbottenskuriren i lördags. Han spelar revy. Precis som min pappa gjorde fast på fyrtiotalet. Så roligt att se Alf i tidningen. Vi spelade revy för 50 år sedan när vi var små. Tänk vilka modiga barn vi var som gick runt i gårdarna och spelade teater. Godis och pengar tjänade vi i lön. Själv slutade jag med teatern när jag började skolan. Jag saknar den tiden men jag har ju min blogg istället. Men Alf fortsatte skådespeleriet. Hans son är också skådespelare. Nog är det fantastiskt.

Hemma sköter min man Kalle djuren. Han saknar mig och är glad att jag kommer hem i morgon. Så fint att sakna och saknas.

Bild 1 Alf som kirurg i revyn kottarna

Bild 2 Kalasbild 1 moster och morbror

Bild 3 kalasbild 2 kusinbarn kusinfru och morbror

Bild 4 Jag saknar mitt barnbarn

Bild 5 Ture saknar husse o matte men Sigge tröstar

  • 290 visningar
  • Nära Gallringsvägen , Södra Sunderbyn

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229