Ruttan

Nej sladden räcker inte runt hela tomten. Man Och kusin åker till Claes Ohlson. Men det är stängt på midsommardagen. I alla fall startar Ruttan och börjar genast klippa. Hon hittar själv och vänder vid buskar och träd. Men hon hittar inte till laddstationen själv än. Vi får lyfta henne dit. På måndag ska Kalle köpa det som behövs för att den självgående gräsklipparen Ruttan ska fungera. Mamma och jag tittar genom köksfönstret. Vi förstår inte hur det är möjligt. Men det är nya tider nu. Allt möjligt och omöjligt är möjligt.

Under tiden som Ruttan klipper går jag moster Barbro och kusin Elin en rask promenad . En utökad Kläppenrunda.
I morgon ska Elin och jag bada i Luleälven. Vi kan inte skjuta upp det längre nu. I morgon går Elins plan ner till Stockholm. Där har hon sitt optikerjobb. Men snart börjar hennes riktiga semester.

Mamma har varit här i Sunderbyn i dag. Men hon vill åka hem och se matchen hemma i Gammelstad. Vi har ätit rester från midsommaraftonen. Jag har gjort en rabarberpaj till efterrätt. Av rabarbern som vi fick i Sundom av morkusin Lena.

I morgon kommer solen tillbaka. Sägs det.

Magnus och Kalle försöker förstå hur Ruttan fungerar

Ps. Idag midsommardagen 2018 har jag gått ner till älven med Sigge. Själv. Nästa gång ska jag våga gå upp på vägen. Snart klarar jag det. Jag är på väg. Ds

  • 104 visningar
  • Nära Södra Sunderbyn

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229