Rutiskut

Mormor Rut hade alltid namnsdagskalas för sina väninnor på sin namnsdag fjärde januari. Jag döptes till Rut efter henne. Hon dukade fint och hade många olika kakor. Grattis himmelsmormor, kompis i Luleå och hennes faster, Matildas mamma i Palestina och grattis till mig. Vi kan låtsas att jag har kalas här i bloggen och att jag bjuder alla er på Rutdagen. Så trevligt vi skulle ha det.

Här i fjällstugan ligger snön tung utanför fönstret. Det är vinter och minusgrader igen. Så underbart för oss som bor här och för alla vintergäster som kommer hit till Jämtland. Jag har ont i kroppen och blåmärken efter skidturen igår. Efter första kaffekoppen känns det lite bättre. Tack min man för att du går upp före mig och kokar kaffe. Undrar vad mina barn, son och svärdotter ska hitta på för äventyr idag då. Vi har så svårt att säga nej till deras ungdomliga entusiasm. Den smittar av sig.

Trädens grenar rör sig fram och tillbaka och det ljusnar. Kanske lättar molnen och vi får se Åreskutan idag på Ruts namnsdag. Åreskutan kallas Rutiskut för att det bodde ett troll där länge tillbaka i tiden. Sägs det.

Jag tycker det är så roligt att ha namnsdag. Redan nu har moster, kusinstorasyster och dottern skrivit och grattat.

Jag och sonen i snöstormen. Vi har trasslat in oss i hundens lina

Skicka bilden till mormor sa Adam. Han har målat himmel och måne på Ipaden

  • 110 visningar

Gillar

Kommentarer

Puuma
Puuma,
Ha den äran Rutan.
😼🐾
Blundaochsvälj
Blundaochsvälj,
passionärsliv
passionärsliv,
Grattis på Rut-dagen!
nouw.com/passionärsliv