Raring

Raring hejsan Stumpan hej Älskling kära Morsning eller bara Elsy börjar breven från 50talet. Breven är till unga fröken Elsy i Jörn.

Magnus städar förrådet hemma i Bergnäset. Han hittar en påse med gamla brev. Det är brev till sin vackra himmelsmamma. Från hennes 18 årsdag och framåt. Breven är från vänner unga herrar som friar släktingar och till slut brev från den unge mannen som skulle bli Magnus pappa. Jag sorterar breven.

Det är preskriberat nu säger Magnus. Ingen sekretess längre. Tack moster himmelElsy för att jag får läsa dina brev. Jag ska behandla dem med aktning. Dina svarsbrev kanske ligger i något förråd hos de unga männen. Som nu är i 80-90 års åldern.

Så underbart spännande att få krypa in i en annan tid. En molnig blåsig dag i Sunderbyn. Jag har särskilda band till Jörn. Där i Jörn i Västerbotten växte kusinbrors mamma Elsy upp. Min farfar Knut växte också upp där. Vi träffades aldrig. Men i somras besökte jag hans grav. Jag plockade en bukett och satte på hans grav. Jag tog de vackraste.

Mamma kommer med färdtjänst efter lunch. Vi ska äta palt till middag. Palt med lingonsylt och smör. Förr lagade mamma palten själv. Men det går bra att köpa färdig också. Första gången min man Kalle blev bjuden på paltkalas här i Sunderbyn tyckte han det såg ut som smutsiga snöbollar. Men han har fått vänja sig.

I dag på Frösön är Adam själv på förskolan för första gången utan sin mamma. Undrar om han någonsin kommer att skriva brev. Det är sällsynt nu för tiden. Det är bara moster Karin som skriver brev fortfarande.

Det luktar speciellt om gamla brev

  • 132 visningar
  • Nära Gallringsvägen , Södra Sunderbyn

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229