Det finns ett rum. Provapårummet heter det. Det är Afasiföreningen i Jämtlands rum. Där får vi tillsammans prova på färg form lek och sång. Det finns något för alla.

Afasi kan vara på många olika sätt. Afasi är att ha språkliga svårigheter efter stroke eller hjärnskada. För mig är det problem att prata. I sociala situationer tappar jag alla mina ord. Att skriva är mitt sätt att uttrycka det jag vill säga. När jag blev medlem i afasiförbundet fick jag möta andra med olika svårigheter.

Efter stroken var mitt största hinder djupa depressioner. Afasiförbundet var en väg ut.

I skapargruppen på afasiförbundet känner jag mig trygg. Där kan jag vara mig själv. Skratta säga fel eller gråta. Allt är tillåtet.

Vår cirkelledare Lena kommer med så många kreativa idéer. Vi jobbar tillsammans i gruppen. Det som inte jag klarar klarar du. Det som inte du klarar klarar jag. Att fika tillsammans är också fantastiskt.

Att jag får vara med i Afasiföreningen betyder mycket. Jag skriver dikter efter varje träff. Lena ser mig och vet att jag älskar poesi. Nu ska vi göra ett häfte och berätta om vår skapargrupp. I ord och bild. Vi har haft planering i eftermiddag. Vi fikade också. Förstås.

  • 218 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
,
Så fantastiskt att grupen finns och att du kan vara med i den. nouw.com/passionärsliv
Blundaochsvälj
,
Ja verkligen💙nouw.com/blundaochsvälj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229