Å den här platsen är sämre. Det drar från dörren. Och det är ett fastkletat tuggummi på stolsryggen framför. Jag hör att jag låter gnällig. Så är det när jag inte vill tänka på att jag inte mår riktigt bra. Då gnäller jag på småsaker. Som lösa föremål bussdrag och tuggummi.

Vi är i Slagnäs nu. En dam i röd kappa kliver av. En dam i grå kappa kliver på. Busschauffören för idag kommer från något land i södra världen. Så spännande. Undrar vad han tycker om det vintervita. Så sagolikt tänker han nog. Damen i grå kappa tar av sig kappan och börjar sticka. Med mörkrostat garn. Ut på 100vägen igen. Jag ska snart äta matsäck. Det var så svårt att äta i vänthallen. När det luktade illa.

Solen är redan på väg ner. Ändå är det februari. Snart får vi ta emot ljuset i våra ögon. Det är sex timmar busskak kvar. Det går bra. Det blir riktigt trevligt när jag tänker på att ni är med. Vi försöker glömma tuggummit. Inte titta på det. Nu har jag löst problemet. Jag lade över en pappersnäsduk.

Så små mina problem. Jag är glad att jag har problem. Som är så små. Å vad roligt det ska bli att träffa familjen igen. Finnspetsen Sigge blir nog också glad när jag kommer hem.

Nu nyser stickande damen. Det är lite kallt här i bussen.

Kanske jag ska ta på mig kappan också

  • 99 visningar
  • Nära Arvidsjaur

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229