Mobilen låter tralladodo som det låter inför tiden. Förr var telefonen fast och lät alltid riiing. Det är mamma. Oj det blev fel säger hon hejdå och avslutar samtalet fort när hon hör att hon väcker mig. Eller lade på luren som det hette förr. När alla telefoner hade lur. Jag lutar mig tillbaka i sängen. Diridiri låter mitt medicinlarm. Jag trycker på stop på iPhonen. Kalle ligger och lurar. Strax börjar medicinklockan att tjuta. Dadaratata dadaratata. Jag tar min medicin.

Nu är det äntligen tyst på alla larm klockor och mobiler. Jag pustar ut. Kalle tar sig en lur till. Jag smyger ner och brygger Kaffe. Hämtar tidningen i brevlådan. Jag har min vita morgonrock på mig och orange foppatofflor. Tänk att jag vågar. Det skulle jag aldrig ha gjort för ett år sedan. Det är minusgrader så det får gå fort.

Dagen har börjat. Jag ska på Friskis på förmiddagen. Kalle en sväng på jobbet. Det betyder att han ska jobba på förmiddagen. Efter vår grötlunch ska vi åka till stugan i Kall och sätta på värmen. Annars finns risk att vattnet fryser i ledningarna. Nu när vi fått minusgrader. Det är tio mil till stugan men det måste göras. I morgon är det bröllopsdag och på torsdag ska jag fika med Kristina. Fredag smäller det. Då sätter jag mig på bussen till Norrbotten. Där är Toppen. Han har satt på värmen i mitt hus. Vilken tur att han och moster Barbro bor så nära.

Välkommen dagen. 23 oktober 2018. Allt kan hända. Jag trycker tre gånger på mitt hjärta. För säkerhets skull. Så att det händer bra saker. För mig och för dig.

  • 108 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229