Det är trevligt. Att vara pannkaksmormor. Rejält och gammaldags på något vis. Så här har mamma stått och mormor och mormorsmor stått. I förkläde och stekt pannkakor till sina barn.

Hoppas det dröjer länge tills jag stekt färdigt. Men då får du dotter Jenny ta över. Det kanske inte är genusrätt. Men jag tror mammor är bäst på pannkakor. Mormor hade 6 barn och mormorsmor 9 barn. Det blir många pannkakor det.
Jag har två barn och mamma har ett och hade två. Så det är lite enklare för oss.

Jag har ärvt min pankaksstekning. På så sätt är jag historisk. Jag är historielärare . Men jag har glömt i stort sett allt. Kanske mina elever också har glömt allt.


Men några saker minns ni väl mina kära elever. Namnen på Gustav Vasas döttrar. Det stod inte i boken. Jag hoppas att ni ändå minns. Hur många liter öl som nunnorna i Vadstena kloster drack. Det minns ni väl.

Mina fina elever vad ni än minns så är jag stolt över er. Tack för att ni lyssnade. Tack för att ni kom på mina lektioner. Det finns så mycket spännande och intressantare saker än historia. Det gör inget om ni inte längre minns vad som stod i boken. Jag minns inte heller. Men jag minns er.

Det är trevligt att vara pannkaksmormor.
Att få steka pannkakor till barn och barnbarn.
Och tänka på allt som är historia.

  • 185 visningar
  • Nära Östersund

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229