Myggorna biter inte mig. Det är för att jag kommer från Norrbotten tror jag. Kalle är alldeles prickig. De biter inte min svärdotter heller för hon är ordentligt insmord. Nu har Sonen och hans fästmö och deras katter åkt till stan och jobbet i morgon. Sorkar råttor och ödlor kan pusta ut när katterna åkt. Kalle och jag är kvar och tar emot bastun i morgon. Den kommer någon gång mellan 7 och 17. Så vi får gå osäkra hela dagen och undra när den ska komma.

Kvällen är ljus och underbar. Jag duschar och går sedan ut på altanen i Kalles morgonrock. Kalle kommer nere på vägen med hunden Sigge. De har tagit en kvällspromenad.

Det ringer på min mobil. Hej det är Rasmus från hemtjänsten i Gammelstad. Å vad har hänt mamma hinner jag tänka. Din mamma är inte hemma och vi vet inte var hon är säger hemtjänsten. Ingen fara säger jag. Hon brukar försvinna. Mamma glömmer att meddela när hon åker till sina kompisar.

Jag ringer mamma och hon är i Sunderbyn hos sin goda vän Karin. Jag ska snart beställa färdtjänst hem säger mamma. Men medicinen då säger jag och vem ska hjälpa dig i säng. Jag ringer till hemtjänsten och ber dem komma senare säger mamma. Hoppas att det fungerar. Jag förstår att det blir krångligt för hemtjänsten. Men de känner min mamma. Hon älskar att vara ute på vift. Det gör inte jag. Men om trettio år när jag också är 88 kanske jag älskar att vara ute på vift. Vi får se.

Det är dags att vi säger gonatt nu. Jag är trött efter badminton och en dag i solen.

1 Jag på altanen
2 Fredrik och Kalle i viken

Stenhjärta på Kallsjöns botten

Sov en vacker drömsömn i juninatten mina kära vänner

  • 112 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229