Vasaloppsöndag betyder att jag får dricka kaffe på sängen ensam. Kalle sitter redan nere i vardagsrummet framför TVn. Söndag igen. Veckan är snart slut och gör sig iordning för nästa.

I dag för 41 år sedan hände en bilolycka i Luleå. Men också en lycka. Min kusinbror överlevde. Han fick vara kvar här på jorden. Så fint för hans mamma pappa och lillebror ,som inte överlevde, att ändå få hänga med på något sätt. Genom Magnus.

Jag tror att kusinbrors himmelsfamilj har sett honom växa upp och få barn som redan växt upp. Syskonbarn och syskonbarnbarn som också växt upp. Det första syskonbarnbarnsbarnet har redan kommit. Det blir säkert fler.

Jag hittar inget kort på hela familjen i mina minnesalbum. Men jag hittar ett med Magnus och hans bror och pappa Mats. Moster Elsy finns med på brudkort. Hon var inte bara vacker utan också från Jörn i Västerbotten. Jag är också från Jörn lite grann. Min farfar var därifrån.

Moster Elsy ,Magnus mamma, var släkt med Sara Lidman. Jag vill bestämma själv över min släkttavla. Jag känner att jag är släkt. Med moster Elsy och Sara Lidman.

Världen är full av överlevare. Men Magnus är den jag beundrar mest. Att vinna Vasaloppet är ingenting mot det.


Magnus föräldrar. Min morbror och moster. Mammas bror och svägerska. Himmelsboende sedan 1978

Julen 1970 hemma hos oss i Sunderbyn. Längst fram mina kusiner Magnus och lillebror Håkan och deras pappa Mats. I bakgrunden mina kusiner Mats och Barbro och deras pappa Edor.

Edor Mats och Håkan är alla himmelsboende nu

  • 292 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229