Handen börjar skaka hjärtat slutar fungera. Busschauffören höjer sin röst när han talar om hur jag ska göra. Han tror att jag hör dåligt. Han förstår inte att jag hör snabbt men fattar långsamt. Jag kan inte betala min bussresa till Östersund. Magnus kliver på och betalar. Kliver sedan av utan att åka. Man måste kliva av om man inte kan betala. Men man får betala även om man måste kliva av.

Allt tar sin tid. Allt har sin tid. Nästa gång kanske allt fungerar. Nu vet jag hur jag ska hitta till busstationen i Piteå. Nu vet jag att jag ska ha riktiga pengar med mig också. Om inte kortet eller huvudet fungerar.

MenJag är nöjd ändå. Allt gick bra och här sitter jag. Solen speglar sig i bussens smutsiga rutor. Is och snö på vägen. Minus en grad. Vintertiden har kommit.

Jag hittade inte farfar Knut i ÖsterJörn . Det var för mycket snö och för många gravstenar. Men kusinbror och jag hittade Agnes och Ruphert och deras barn Hans. Vi tände ett ljus på graven. Ljuset blåste ut. Men vi är nöjda ändå. Att vi hittade Magnus mormor morfar och morbror.

Vi ses till våren farfar Knut. Då ska jag fråga mina vänner Gerdmari och Peter från Jörn. De vet var farfar Knut ligger.

Två kusiner besöker Österjörns kyrkogård. Söndag 29 oktober 2017.

Fika i Skellefteå

Lunch i Arvidsjaur

Halloween på OK.

  • 106 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229