Med Vintertjocka kläder går vi en snöglittrande kall promenad. Till Sjöström. Så kallas gården som ligger vid vägens slut. Där vänder vi .
Sjöström har jag bara träffat i berättelserna. Jag tycker att jag känner honom ändå. Även om det är nästan fyrtio år sedan han blev himmelsboende.

Varje nyår gick han ut i nyårsnatten. Han ringde i en stor klocka. Här i Berge var det Sjöström som ringde in det nya året. Alla år utom den gången. Då När han hade druckit för många små genomskinliga glas. Det är mänskligt . Det händer oss alla. Om man går ut ensam i nyårsnatten hörs en svag ton. Det är ekot av Sjöströms nyårsklocka.

Kalle och jag. Kalla nyårsafton2017

Vi möter en bil på vägen. Vägen är smal att mötas på. Vi får kliva åt sidan. Det är Kallekusin Arne. Han är nyårsglad. Vevar ner rutan och ropar hurless är de me deck det betyder hur mår ni på Jämtska.

Här syns Arnes ladugård och gammelstugan. Sigge trivs med långkoppel.

Ser ni dimman . Det är Kallsjön som kämpar med att frysa sig. Sjön är så djup. Därför går isen och lägger sig sent. Någongång mellan jul och trettondagen.

  • 78 visningar

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
,
Gott nytt år! Ser härligt ut med snö. Läs gärna på min blogg dagens inlägg så ser du hur det ser ut här längst ner i landet denna nyårsafton. www.nouw.com/passionärsliv nouw.com/passionärsliv
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229