Är det Michael eller Christian tänker jag. Kalles syskonbarnbarn är tvillingar. Vem av de är det. Det är så svårt när man ser bara en av tvillingarna. När de var små var det ännu svårare. Är det Michael frågar jag AnneMarie. Fel förstås. Ändå har jag 50% chans att gissa rätt. AnneMarie är tvillingarnas farmor och Kalles syster.
Det är så fint i köket. Olles mormor har broderat duken på bordet. Olle är AnneMaries man sedan 57 år. Vi dricker kaffe ur blommiga koppar. Allt fikabröd är hembakt. Kalles kusin kommer också.
Nu är hela köket fullt. Som i gamla tider. Vi pratar kors och tvärs i rummet. Jag pratar också. Det känns inte längre så svårt. Allt som var omöjligt svårt när jag stod på tröskeln släppte när jag tryckte tre gånger. På mitt hjärta.
Vi ska snart åka tillbaka till stan. Först ska Kalle och Fredrik starta skotrarna. Det är tydligen bra att starta dem då och då.

Här bor Kalles syster och svåger. När de inte bor i Stockholm. De turas om mellan Jämtland och Stockholm.
När det gula huset var rött bodde Kalle och hans syskon och föräldrar där. Det var en annan tid. Så nära men så länge sedan. Livet börjar vid trettio säger Kalles systerson Conny. Och vid 60 70 80 säger vi andra. Ja livet börjar och börjar om. Hela tiden kommer det nya dagar. Så underbart

  • 110 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229