Mitt hjärta är med. Väskan och ryggsäcken med. Du är med. I jackfickan ligger min börs med bussbiljetten som det står Luleå -Östersund på.

Jag har kramat min moster och morbror och tackat och sagt hejdå. Mamma och Kusinbror sade jag hejdå till i går. Jag har lämnat Sunderbyn och Ruttan och hammocken.

Allt är som det ska. Jag kommer hem till Kalle om 10 och en halvtimme. Vi åker över Bergnäsbron. Om två timmar är jag i Arvidsjaur. Jag lämnar ett svalt Luleå. Nio grader kall sommar.

Jag önskar oss alla värme och sol till midsommar. Allt är grönt och hägg och syren blommar. Björkarna ruskar sig lite när bussen dundrar förbi. Om en vecka är jag tillbaka igen. Då ska jag köpa tak till hammocken.

Vi åker en bit längs E4 men snart ska chauffören svänga höger. Jag börjar känna igen chaufförerna på inlandsbussarna nu. Buss är ett långsamt sätt att färdas på. Jag har gott om tid att tänka och krama mitt hjärta.

Nu passerar vi Antnäs som var årets by 2013. Det var året som jag fick hjärninfarkt. Nu är jag så frisk som jag kan bli. Maria 1 blir jag aldrig igen. Men jag är nöjd med att vara Maria 2. Men när jag åker buss ensam så är jag Mary. Den starka och modiga.

Min IPad med foto av mig och min man när vi var med i Femina.

Kallebror och himmelAnitas vackra pion i Östhammar

  • 142 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229