Stjärngnister på rutan. 24 grader kallt. Jag har sovit bra men inte Kalle. Jag har viftat störande och pratat strunt med hög röst i sömnen.
Jag vaknar blå. I dag ska jag och Syster Stöd gå på Friskis . När Kalle kommer hem från jobbet ska vi baka och förbereda överraskning.

Hemma i Sunderbyn träffas mamma och hennes syskon i dag . De ska äta middag på Sunderbyresturangen.De är sex syskon. Mamma morbror Ola moster Karin Morbror himmelsMats morbror Sture och morbror Torgny.

Fyra av syskonen blev lärare precis som morfar Josef. Jag minns högljudda diskussioner. Det handlade ofta om skolfrågor. Alla är så olika. Alla är så lika.

Jag minns också sorgen. Föräldrarna som dog tidigt. Bilolyckan när Kusinbror Magnus familj dog. Men det minns jag inte så tydligt.

Jag minns att Mammas syskon alltid varit roliga. Jag minns att det var bus fester och sång när syskonen träffades. Det minns jag tydligt.

Julen 1953 var en sorgens jul skriver moster Karin i sin släktbok. Mamma Ruth har precis dött och jag och Kerstin bar svarta klänningar. Småpojkarna Torgny och Sture mumsar på kakor.

Foto från Moster Karins bok om morfar Josef och mormor Ruth och deras barn

Idag är glädjens dag. Då träffas sex syskon på Sunderbyrestaurangen . Morbror Mats finns med på ett himmelshörn.
Foto från släktboken. Från vänster Mamma Kerstin Karin Ola Mats Sture Torgny.

Sex Thurfjellssyskon.  Med fullisjuttonblick.

  • 169 visningar
  • Nära Frösön, Östersund

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229