Lulebo

Jag sitter i bilen och väntar här i Luleå. Alldeles bredvid domkyrkan. Kalle är inne hos Lulebo och hämtar en ny nyckel till mamma. Han har med sig fullmakt annars får han ingen nyckel. Vi hittade aldrig hennes gamla nyckel. Det går förbi många Luleåbor. En del pratar i sina mobiler precis som i en vanlig stad. Men Luleå är ingen vanlig stad. Det är min närmaste stad. Alltid.

Mamma ska gå på underhållning på trygghetsboendet. Sedan ska vi äta middag tillsammans.

Jag sitter i solen i bilen. Jag tar av mitt bälte och knäpper upp jackan. Folk går förbi på trottoaren här utanför min bilruta. Tänk om det kommer någon jag känner som jag inte känner igen.

Det är länge sedan jag gick på gymnasiet och länge sedan jag tog mitt körkort här i staden. Länge sedan Kalle bodde i Luleå och jobbade på Länsrätten. Det var här vi träffades. På ett diskotek i Luleå. Cleo hette dansstället. Det finns inte kvar. Folk går inte längre på diskotek. I vart fall inte jag och Kalle.

Vad länge Kalle är borta. Tänk om det kommer en parkeringsvakt. När det sitter någon i bilen behöver man inte köpa biljett säger Kalle. Jag är inte riktigt säker på att det är så.

Nu kommer det en man med grått skägg. Måntro det kan vara någon klasskompis. Jag är så nära de som går förbi. Men det känns tryggt att dörren till bilen är låst.

Kommer aldrig Kalle. Nej nu står det någon utanför bilen och knappar på sin mobil. Kan det vara parkeringsvakten. Nej de har väl uniform på sig.

Jag väntar

Luleås vackra domkyrka från bilfönstret

  • 303 visningar

Gillar

Kommentarer