Fortsättning på novemberlyx. Jag steker öring. Vi delar på en fin lagom stor fisk från Kallsjön. Gräddsås med gräslök och kokt potatis till. Godare mat finns inte. Jag har tänt ljus på bordet och nu väntar jag bara på Kalle. Han skulle till Claes Ohlson tror jag det stavas. Sigge ligger i sin hundbur och väntar på husse och kvällspromenaden.

Sedan blir det spa. Jag har fått en ansiktsmask av min svärdotter. Den ska jag sitta i bastun med och göra en hårinpackning. Det är också novemberlyx. Kalle får stå ut med att jag ser spöklik ut. Det är ju Halloweentider.

I morgon kommer syster Stöd. Har jag berättat hur mycket hon betyder för mitt tillfrisknande. Jag har fortfarande svårt att gå ut själv och det är så lätt att göra det enklaste. Stanna hemma. Slippa alla sociala krav och möten. Men det går inte Syster Stöd med på.

Jag har drömt om mina klasskamrater i natt. De från högstadietiden. Det är konstigt med livet. När någon dör kommer vi andra närmare varandra. Jag vill så gärna höra hur det har gått för alla. Hur de har det i livet. Alla spännande livsresor. Det är över fyrtio år sedan vi gick i samma klass.

Min novemberkaktus har knoppar. Då finns det hopp

  • 144 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229