Regnet rinner nerför trottoaren. Jag går fort. Inte för att jag är rädd för att bli blöt. Utan för att jag är rädd för att jag ska bli rädd. Det blir jag inte. Jag går hem från dotter och barnbarn på Lilla berget. För första gången själv. Nu är jag hemma skriver jag till Jenny på messenger. Efter hemma skriver jag tummen upp för mig själv.

Sväris Matilda har inte gått av sitt pass på sjukhuset än. Men jag har gått av mitt pass för Adam skulle sova nu. Adam älskar upprepande lekar. Så det gäller att inte sluta för tidigt. Man måste leka färdigt brandbilsleken cykeljagaleken och de andra favoriterna. Ute på radhustomten leker Adam själv. Jenny och jag sitter med kaffe och blåbärspaj ute på altanen. Vi solar oss. Det har varit eftermiddagssol här på Frösön. Regnet kom först nu på kvällen.

Sedan följer jag med Jenny och Adam hem till nya lägenheten. Adam och Jennys nya hemma där de bott i fem dagar nu. Där leker vi snurrleken tills mormor blir yr i huvudet. Adam har glömt Taison hemma på Lilla gatan så Jenny får springa i regnet och hämta den. Taison är Adams sopbil. Det tar inte lång tid. Skönt att vi bor så nära varandra. Bara en lång uppförsbacke eller nedförsbacke. Det beror på vilket håll man ska. Vem som ska gå hem till vem.

Min man och son är i stugan och har byggt taket på bastun nu. I morgon ska de måla.

Det har varit en bra dag. Jag känner mig så livslustig

Bild 1 Adam och Taison på Frösön
Bild 2 Min bastu med tak
Bild 3 I vardagsrummet blommar min blomma som jag inte vet namnet på.
Bild 4 En av Berges stora råttjägare vilar sig

  • 188 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

Annacarin Andersson
Annacarin Andersson,
Blomman heter Clivia, snygg 😊
Blundaochsvälj
,
Tack kusinkusin💙nouw.com/blundaochsvälj
IP: 82.99.3.229