Sista maj blåser i snart iväg. Sedan blir det ljuvliga juni. Äppelträdet här på Frösön står och väntar på att få blomma. Jag hör lilla grannTildes ljusa röst när hon ska iväg till förskolan. Barnbarnet är redan på förskolan han börjar kvart över sju. Min dotter börjar jobbet på äldreboendet halv åtta. Jenny är med i en grupp som heter Vi är inte ensamstående utan enastående. Så sant.

Det blir en ensam dag. Jag ska tvätta packa upp och packa ner städa undan och städa upp. Ingen promenad utan jag ska cykla lite på min motionscykel istället. Dörren får vara låst hela dagen och tills Jenny kommer i morgon. Det blir för mycket annars. Tidningen får vänta. Jag har bestämt att jag ska gå och hämta posten från brevlådan klockan ett. Då blir det lite luft. Jag ska hänga ut tvätten på balkongen om det inte börjar regna.

Min man och son är i stugan i Kall och fiskar. De har olika projekt som de håller på med. Bredda vägen så lastbilen som ska tömma brunnen kommer fram. De har också tänkt bygga en bastu. Det är en examenspresent till mig som jag fick när jag tog min fil kand i historia för femton år sedan. Bättre sent än aldrig. Kalle håller alltid det han lovat.

Jag känner mig inte inlåst fast jag låst om mig. Bara lite.
Jag blundar och känner jag hur det var. Att sitta i gungstolen i trädgården i Parga.

  • 200 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
,
Blundaochsvälj
,
Tack sönt att höra💙nouw.com/blundaochsvälj
IP: 82.99.3.229