Godmorgon. Jag är resklar. Nu lämnar jag syrenerna och jasminen på Frösön. Vi åker till dotter och dotterson och hämtar upp dem. Sedan åker vi hela högen som min kusinstorasyster brukar säga. Hela högen det är jag Kalle Jenny Adam och hunden Sigge.

Nu har vi spänt fast oss och startat färden. Solen är redan högt på himlen. Adam är nyklippt och glad och kollar ut på alla bilar.

Vi åker rakt norrut mot midsommaren. Mamma har ordnat nycklar till gästlägenheten på trygghetsboendet. Där ska Jenny och Adam bo och jag och Kalle ska bo i huset i Sunderbyn.

På den här vägsträckan mot Strömsund är det ganska mycket trafik. Men när vi svänger av mot Åsele glesnar trafiken. Nu åkte vi över Indalsälven. Nu kom det en stor lastbil och svängde ut alldeles framför oss. Det sprutar sågspån efter lastbilen. Som snö. Kalle sänker farten och lägger sig längre bakom. Kalle tar det lugnt i trafiken det har han alltid gjort.

Rallarros drottningens spetsar studentblomma och maskros hinner jag se längs vägen. Bönderna har redan börjat slå. Vi blir just omkörda av en polisbil med sirenerna på. Den blåser iväg fort.

Adam håller för öronen när Sigge skäller. Nu har hunden lagt sig till vila och slutat skälla.

Mina vänner i Laisvall är på fjällfisketur. Hunden Bisse rullar sig i snön.

Fin hund och fin utsikt

  • 158 visningar

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
,
Kör försiktigt Kalle på den långa resan.
Vi delade upp våra bara 62 mil med en hotelnatt halvvägs. Nu kör mannen försiktigt och snart byter vi så kör jag så fint ett tag.
nouw.com/passionärsliv
Blundaochsvälj
,
Så förståndigt. Lycka till med resan💚💙nouw.com/blundaochsvälj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229