Oro oro sen lättnad. Mobilen ringer sju. Signalen låter orolig. Det är nattpatrullen i Gammelstad. Mamma har haft kramp i benet och hjärtklappning. Nu är hon på akuten. Akuten låter oroligt. Mamma svarar inte på mobilen. Kalle ringer sjukhuset i Sunderbyn. Sjukhuset ringer mig. Du behöver inte vara orolig för mamma säger sköterskan . Hon är pigg har inte ont och fina prover. Jag visste det innerst inne men jag kan inte alltid lita på innerst inne. Nu ska bara doktorn komma och bestämma hur det blir.om hon ska vara kvar eller åka hem. Så krångligt för mamma att åka hit och dit. Bruten arm inställd flygresa till Frösön och julafton utan sitt enda barn. Men tre dagar efter jul kommer jag och stannar till nästa år.

Oro finns alltid med ibland kommer den fram och gör tankarna uppochner. Signaler på morgonen är en dålig start. Men nu är jag lugn.

Här på Frösön snöar det och blåser kallt. Men tack för den ljusa minuten som kommer. Bröderna sitter i vardagsrummet och ser på vintersport. Min man Kalle och hans storebror. Senare i dag kommer barnen svärbarnet och barnbarnet. Vi ska äta tillsammans. Det blir tacos. Säkert kort.
Fredrik och Matilda ska julhandla idag. Jag är så glad att vi redan gjort det och att jag följde med. Att jag vågade möta julruschen.

Nu får mamma åka hem. Ingen propp allt är bra. Snart blir armen bra. Då kan hon spela julsånger igen

Foto Mamma spelar piano. Persön mitten av trettiotalet. Pianot står hos mig nu. Men det är sällan någon spelar.

  • 330 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

passionärsliv
,
Så fin bild på din mamma. Visst är det konstigt att det alltid finns något aättt oroa sig för?nouw.com/passionärsliv
Blundaochsvälj
,
Ja det hör till livet💚nouw.com/blundaochsvälj
IP: 82.99.3.229