Så fina blå saker händer när vi kommer hem. Det har snöat mängder. Men vid vårt hus är det nyskottat och fint. Bara att köra in bilen i garaget. Det är våra grannar som har skottat. Snälla Malin och Jimmy. Nästa gång ska jag säga hej och tack. Så högt att det hörs.

Det ligger ett brev till mig i brevlådan. Ett blått.

Snart börjar vecka 9. Stockholmsveckan. Skolbarnen i Stockholm har sportlov. Då kommer storstaden till Jämtland. Under alla år som jag bott här. Jag tror att det är 30 år nästan. Har det alltid varit strålande väder under Stockholmsveckan. Det är därför alla Stockholmare trivs i Jämtland.

Snart börjar vecka 9. Som är en kalasvecka. En Toppenvecka.
Måndag börjar med att min morbror Torgny har namnsdagskalas i Sunderbyn. Jag är bjuden men kan inte komma. För på måndagar är jag på Skaparcirkel.

Tisdag ska jag träffa min arbetskamrat Inger. Å vilken kalasdag. Nästan julafton. Tänk att jag äntligen vill orkar och vågar träffa andra. Tack vare er och bloggen har jag blivit så modig.

Onsdag är det min namnsdag. Men det blir ett litet kalas. Bara för er i bloggen.

Torsdag är min storasysters födelsedag. Hon fyller 57 år .Jag är lillasyster och bara 56. Vi har inte samma mamma men har ändå alltid varit systrar. Det är Anna som kommer med vårmånaden Mars.

Fredag är också en stor dag. Då är det vernissage. Jag vill bjuda er alla. Men eftersom en del har långt att åka och det kan bli för trångt. Så har jag vernissage här i bloggen. Efteråt. På fredag har Min morbror Ernst Toppen namnsdag igen. Han firar namnsdagar hela veckan.

Nu ska jag titta på Landet runt och äta skorpor och te med Kalle. Jag ska lägga mig tidigt så jag orkar med vecka 9. Det ska bli en polarvecka hörde jag på radion. Det blir En blå Isvecka med minusgrader i hela landet.

Är molnen grå på din himmel ge det tid dom försvinner skriver min kära moster Karin.

Snart är det fredag

Blå kram!

  • 252 visningar
  • Nära Frösön, Östersund

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229