Nu ska jag berätta om himmel och pannkaka.

Jag börjar med pannkaka. Pannkaka är min bästa mat. En gång i veckan är det torsdagsfest. I början av min sjukdomstid var det hemtjänsten som stekte pannkakor. Alla gjorde goda men pannkaksbäst var syster Bengt.Sen stekte jag med stöd av syster Stöd.

Numera steker jag pannkakorna själv. Det ska vara två sorters sylt glass valnötter granatäpple banan nutella kanel kaffe och grädde. Sen kan gästerna komma. Jag brukar bjuda Kalle barn barnbarn hund och katter. Varje torsdag är det fest hos mig. Så har det varit i fem år .
Utom de perioder jag har haft sluten vård. Det finns sluten och det finns öppen vård. Sluten betyder att vara borta. Öppen att ha ett boende hemma.

Först bodde jag på Strokeavdelning sen på psyket sen på rehab sen på äldreboende och sedan psyket igen. Nu är jag öppen igen.

Jag trivdes bäst på äldreboendet. Det kallades korttidsboende. Men det var ett långtidsboende för Dementa.
Det fanns inget val. Mina anhöriga behövde avlastas från mig. Jag behövde avlastas från mina anhöriga.
Jag har svårt att minnas ibland. Jag har svårt att glömma ibland. Men jag är inte dement. Säger doktor Dos.

Jag fick ett larm runt min arm. och eget rum som kallades rum femtiotal.
Första dagen trivdes jag inte på Himmelsgården. Jag var rädd för de Dementa. Som gick fel. Och kom in i mitt rum. Jag kunde inte äta. Kokerskan lagade bara gammal husmanskost. Och det fanns bara kokkaffe.

Jag grät och ville inte stanna kvar .
Men då kom syster Sol. Vad kan jag göra för dig frågade hon. Och Jag fick allt jag önskade! En egen träningscykel på rummet. Frukost på sängen. Och långa promenader med syster Sol. Himmelsgården låg högt och vackert. Nära himmelen.

Alla var så snälla. Jag fick göra precis som jag ville. Äta på mitt rum. Och jag behövde inte alls lyssna på gudstjänst eller spela bingo.
Sista dagen på Himmelsgården grät jag. Jag ville inte skiljas från Syster Sol.
Om jag blir Dement vill jag bo på Himmelsgården. Och jag önskar att alla äldre får en egen Syster Sol! ❤️💜💙💛💚

  • 134 visningar
  • Nära Östersund

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229