Jag drar upp rullgardinen i stugan. I sovrumsfönstret ser jag den gröna friska skogen. I köksfönstret ser jag fjällen. Jag ser Åreskutan bakom dimman. Jag ser fjällen för att jag vet hur de ser ut. Egentligen ser jag bara regnmolnen.

Vi ska vara ute ändå. Gå långpromenad med Sigge och andas in och ut. Byta stadsluften i lungorna mot fjälluften.

I kväll kommer son Fredrik med kärestan Matilda. Roliga katterna kommer också. Ture och Toulouse heter de. Katterna håller rent från råttor här runt husen. Från början hette katterna Doris och Rut. De hette så ända till veterinären sade att de var pojkar.

I dag har Håkan namnsdag. Mitt i juni har Håkan sin dag. Den Håkan jag tänker först på är himmelsHåkan. Lillebror till kusinbror och min himmelskusin. Han blev 11 år. Håkan följde med sin mamma och pappa till himmelsboende. Kusinbror stannade kvar på jorden. Jag är så glad att han överlevde olyckan den där vinterkvällen i mars för fyrtiotvå år sedan. Magnus är min bästa vän.

En annan Håkan är doktor Dos. Han har varit min läkare i fem år. Det är tråkigt att behöva gå till doktorn men inte till doktor Dos.

Sedan tänker jag på min skolkamrat Håkan från Sunderbyn. Han och jag tog gitarrlektioner i den kommunala musikskolan. Jag tyckte så synd om honom. Man kunde se att spela gitarr var det sista han ville göra. Han fick sluta när hans gitarr blev söndertrampad i korridoren. Fortfarande är det ingen som vet. Vem som trampade sönder Håkans gitarr.

  • 138 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229