Grekiska rosor

Majs sista dagar ligger framför oss. Den varma grönskan och den kalla luften möts i en frisk blandning. Här i Östersund blåser två grader omkring. I fjällen har vägen västerut stängts. Det är för mycket snö på vägen.

I förrgår låg jag och tog emot solen i Parga och badade i medelhavet. Så spännande och omväxlande det är med väder. Idag ska dotter Jenny komma hit på lunch när hon varit på habiliteringen med barnbarnet. Jag längtar efter honom men han har sitt jobb på förskolan. Sitt viktiga jobb att leka och lära. Så mormor får vänta lite. Han brukar säga att han vill gå till mormor. Det gör mig varm.

Min man kommer med kaffe på säng. Precis som han brukar. Kalle bläddrar i tidningen och jag har börjat mitt bloggjobb. Sigge ligger på mattan i sovrummet och väntar på morgonpromenaden.

Resväskorna står ouppackade i hallen. Jag har bara packat upp necessären och min grekiska citron. Att packa upp är inte lika roligt som att packa ner. Men snart ska jag packa ner igen och åka till Sunderbyn. Jag måste sätta igång min robotgräsklippare Ruttan innan gräset växer sig för långt. Jag ska rensa bort vintern och ta fram sommaren. Jag vet inte vilken dag det blir så säg inget till mamma förrän allt är klart.

Jag vaknar hemma

Om jag blundar kan jag känna doften av rosor. Grekiska rosor.

  • 196 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229