Galen

I går var det stressigt. På mitt bloggjobb. Bilderna hoppade och texten försvann. Jag kunde inte ändra. vadsomhelst tycktes hända. Jag skickade sms till Hulda. Förlåt att jag störde dig när du var på sjuksysterskolan. Jag gav upp och träningscyklade. Så kan man inte göra på mitt vanliga jobb.

Men nu fungerar allt. Jag också. Det finns tre som är jag. Maria1 som är min spegel. Min spegel av mig själv innan jag fick hjärnpropp. Sen finns Maria2 som är den jag är efter stroken. Mary finns också. Hon är en blandning. Den nya kreativa Maria.

Jag saknar mitt liv. Och den jag var. Min längtan tillbaka är stor. Det går inte sa doktor Minne på Monte Rehab . Livet är en rulltrappa. Den går framåt även om du står stilla går bakåt eller hoppar av. Den går framåt. Om din stroke hade tagit längre upp hade du varit förlamad nu. Se dig omkring alla runtom är på väg .Du kan vara tacksam att du ännu är på väg.

Maria1 var lärare och kunde hålla fem klasser i luften och ändå fånga eleverna. Sen blev alla runtomkring Maria2 lärare. Det är svårt att vara elev. Att stava. Att misslyckas och komma igen. Att vara social. Jag förstår er nu mina kära elever. Viktigast är att ni försöker vara vänner. Med er själva.

Det finns tre av mig. Och det är jag. Nu måste jag gå till busshållplatsen. Syster stöd väntar. Det är ju inte så bra att komma försent. För lärare och andra.

Men jag är inte galen det sa doktor Diagnos. Bara lite. Det är du också


  • 158 visningar
  • Nära Frösön, Östersund

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229