Försent

Vi går runt Ändsjön säger jag. Snön har säkert tinat bort i skogen runt Frösöns enda sjö. Jag vill se hur långt våren har kommit. Vi tar på oss dubbskor för säkerhets skull. Sigge är alltid med på alla planer. En hund säger aldrig nej.

Det var tur. Stigen runt sjön är isig och snöklädd nästan hela vägen. Vi går en bit efter den gamla pilgrimsvägen som går till Trondheim. Jag och vännen Inger hade planerat att gå en bit efter leden. Åtminstone till Frösö kyrka. Vi skulle ha mycket fika med i våra ryggsäckar. Det blev ingen pilgrimsvandring. Inger blev sämre i sin sjukdom och för två år sedan dog hon. Det blev försent. Jag tänker på Inger där vi går.

Vi ser spår efter bäverns bygge och myrorna har kommit fram fast det är snö kvar. Två rådjur springer framför oss. Den ena är en bock med hög krona. Isen ligger ännu kvar på Ändsjön.

Det är ansträngande att gå och vi aktar oss för isfläckar. På vissa ställen håller skaren på andra håller den inte. Plötsligt dyker det upp en ung kvinna. Hon springer efter stigen så håret flyger. Vi tittar på varandra där vi går så försiktigt. Hur är det möjligt att springa här?

Men kanske kunde jag också springa på is. För 40 år sedan. Nu är det försent.

Det är så många andra saker som inte är försent. Att gå på pilgrimsvandring till exempel. Men då får det lov att vara mera vår.


1 Min man och min hund går längs den gamla kyrkvägen som funnits i 900 år. Men oj vad mycket snö!
2,3 Vackert runt Ändsjön
4 Mina ögon är på vårspaning. I dag åker vi till fjällstugan. Följ med får du se hur långt våren kommit där.

Barnbarnet Sally skrattar ofta. Hon har hela livet framför sig. Inget är för sent. Men ibland är hon allvarlig. Vad tänker hon på? Jag tror att hon tänker på mormor och vill att mormor snart får komma hem från sjukhuset.

Dagen är här. Nu ska jag upp och hoppa innan det blir för sent.

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer