Förbaskat

Kalle vaknar arg och sur. Inte på mig utan på vår nya säng. Den är för hård. Kalle får ännu mer ont i sin axel. Vi som längtat så efter nya sängar. Våra gamla madrasser hade gropar i mitten av ålderdom. Men vi sov bättre. Vi köpte en hel madrass för vi tänkte att det skulle bli mysigt. Inte ett dugg mysigt tycker min man. Jag rör mig så mycket i sömnen att hela madrassen gungar. Jag vill ha skilda madrasser säger Kalle. Vi beställde sängarna från IKEA i Sundsvall. Hur bär man sig åt för att byta? Tråkiga problem.

Första december. Ordet smakar jul. Julkalendern börjar i dag. Jag och Kalle brukar titta. Vi saknar den tiden när barnen var små. Men vi beställde glögg och pepparkakor från ICA i går. Tänk inte på sängen säger jag till Kalle. Vi ska ha adventsmys i dag. Jag tänker baka lussebullar. Det gjorde alltid mamma till jul. Så länge hon orkade. Du har en skön säng i källaren säger jag till min man. I värsta fall får du sova där. Men det är ju så tråkigt säger Kalle.

Tråkiga problem betyder ingenting. Mer än att de är förbaskat besvärliga. Tråkiga problem gör också att man glömmer de stora sorgliga. Ett tag.

Kalle blir gladare när han fått kaffe. Jag ska gå ner i köket och hämta påtår. Dröj kvar du.

I dag ska jag prata med Syster Stöd. Vi vågar inte gå promenader nu när Corona smyger kring farligt nära husen. Men vi får pratpromenera i tanken.

Jag ska stiga upp nu och vända blad. Till december.

1 Mammas sista jul på Frösön. Här spelar hon och barnbarnsbarnet piano
2 Så här trivdes mamma bäst. Omgiven av stora släktfamiljen. Himmelsmorbror, yngsta kusinbarnet,himmelsmamma,kusinbarn, kusin, kusin, kusinbarn,kusinbarn, kusinbarn,kusinbarn, kusinfru och moster.
3 Förbaskade Corona säger barnbarnet Sally till sin pappa. Nu får jag inte träffa mormor och farmor!
4 Adventsmys i Uppsalaskogen. Syskonbarnbarn på Kalles sida.

  • 151 visningar

Gillar