Fikasläkt

Snön yr mot sovrumsfönstret. Fem grader kallblåst. Bara Sigge är promenadsugen.

Imorgon på skapargruppen ska vi dela skott. Plantera om och sköta om. Kalle och Jag har många krukväxter som inte fått tillräckligt bra vård. Vi behöver vatten och jord. Växter och människor.

Skogspromenaden är inställd. Kalle går Lilla svängen förbi Trefaldighetskällan. Åres skidtävlingar är också inställda. Det är för hård vind.

Jag klev upp borstade tänderna och skulle precis duscha då jag kom på. Jag har inte bloggat färdigt. Så jag sitter i sängen igen.

Söndag redan 18 mars. Kalles himmelsmoster fyller år. Hon kallades LillJenny. För hon var yngst av 8 syskon. LillJenny skulle varit 94 i dag.

Jenny och jag brevväxlade. Jag har sparat hennes brev. Till Fru Maria Möller står det på kuverten. Ingen skriver Fru längre. Fru och Herr har kommit bort. Synd jag tycker det är så trevliga ord. Som påminner om en inte gammal men annan tid. Tänk att jag var med. Att jag var med redan då. Ändå är jag bara 56.

Nu måste jag kliva upp och sätta mig i poesirummet. Och leta bland mina minneskort. Jag har många kort på StorJenny och hela Kalles fikasläkt. Oj vad vi fikade. Hela somrarna på 80-talet satt vi ute i solen och fikade. På andra sidan Kallsjön. Med utsikt över det vackra fjället Åreskutan. Jag minns inte allt jobb då stugan byggdes och barnen kissade i sängen. Jag minns bara de underbara fikadagarna.

Nej jag hittar inga kort på sommarfika. Kanske finns de bara i mitt minne.

Här är iallafall födelsedagsbarnet. Så sommarfin. Med rosa nagellack och tjusig kofta.

Nu kommer blogginlägget. Söndagsförsenat.

  • 128 visningar
  • Nära Frösön, Östersund

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229