Färdig

Nu har jag bytt till rena lakan. Smutshögen växer. En månad utan tvättmaskin. Jag har duschat och tvättat mitt hår. Tagit fram ett rent nattlinne. Och Jag har packat min skaparväska. Allt är klart. Men inte jag. Jag har inte oroat mig färdigt än.

Hur ska det bli i morgon. Kalle har redan skruvat in P4 Jämtland på klockradion. Och ställt väckning på halv sju. Jag känner mig plötsligt liten och rädd. Ska jag vara en nyhet imorgon. Mina ord ska flyga iväg till alla lyssnare. Tänk om jag gör bort mig. Så ni i bloggen får skämmas.

Det är fantastiskt att min röst duger. Att jag klarar att prata i radion. Ingen kommer att lyssna så noga. Det är så många morgonsysslor som ska göras.

Jag gör det här för allas vår skull. Alla röster har rätt att höras. Vi i Afasiförbundet står på varandras sida. Mina vänner lyssnar med mig.

Jag är rädd för att ångesten ska bryta ut. Jag känner en oro komma smygande. Imorgon skulle nya Syster Stöd kommit. Jag har skrivit ett meddelande till Boendestöd och avbokat. Jag ska lyssna på radio skrev jag så jag hinner inte med någon promenad. Nya Syster Stöd kanske tror att jag inte vill träffa henne. Det vill jag inte heller. Jag är jätterädd för att träffa nya Syster Stöd. Jag är alltid orolig för nya saker. För en ny vecka. För allt.

Men jag är inte rädd för att prata i radion. Det har jag ju redan gjort. Vad dum jag är. Programmet är redan inspelat. Det är försent. Att ta tillbaka orden. I bloggen ångrar jag ord ibland. Där är det bara att gå tillbaka och sudda.

Undrade hur inslaget kommer att låta. Godmorgon det här är Radio Jämtland kanske de börjar med. Så berättar de allt viktigt sedan vädret. Eller kanske jag går före vädret. Vem vet.

Det här ska bli kul. Bara jag håller mitt hjärta i handen.

  • 318 visningar
  • Nära Frösön, Östersund

Gillar