Kom ut och titta på solfångarna säger morbror Toppen. De är nya. Han fångar solen. Här i Norrbotten är det alltid sol. Kanske inte den allra mörkaste årstiden. Men alla andra dagar. Så minns jag att det var när jag var liten. Det är ett tag sedan. Men det är samma sol nu.

Fast inte i dag. Idag är det mulet och blåser snålt och kallt. Jag och moster Barbro fäller upp våra luvor och går med snabba steg på promenad genom byn. Vi går förbi skolan som är tom. Barnen har lov. Jag såg höstlovslediga barn som sprang runt mitt hus i morse.

Jag äter lunch hos Toppen och Barbro. Kräftsoppa med släppa. Släppa är ett bröd som morbror bakar. Kaffe och kaka. Toppenbra lunch.

Nu sitter jag och väntar på mamma som ska komma med färdtjänsttaxin snart. Vi ska äta middag tillsammans. Färdig paj bara att värma.

I kväll ska jag gå på bio igen. Jag har lånat surf från Torgny. Ett brett band som räcker ända till mitt hus. Nu kan jag blogga och se på film gratis. Förr kostade det 100 kr per dag. Tänk så bra att ha snälla släktingar.

Det är så spännande och så underbart att kunna se på film igen. Att ögon och hjärna börjat samarbeta igen. Nästan alla trådar hittar rätt. Jag blir bara lite yr och snurrig och får svårt att koppla av sedan. Men det är det värt. Min tid är nu.

Min morbror försöker fånga solen

  • 215 visningar
  • Nära Gallringsvägen , Södra Sunderbyn

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
,
Vilken film ska du se? Bio är något av det bästa jag vetnouw.com/stenhagenbettan
Blundaochsvälj
,
Jag ska se Vår tid är nu. Vid köksbordet på min IPad. Jag längtar efter riktig bio. Men är lite rädd än för att våga gånouw.com/blundaochsvälj
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229