Hej då Norrbotten. Vi åker rakt söderut mot Månen och Venus. Vi hamnar bakom en timmerbil som ska åt samma håll. Fem mil till Piteå. Kalle känner sig i bra körform säger han. Här är det dubbelfil så Vi blåser förbi timmerbilen. Snart ska det ljusna och den korta dagen börja.

Jag berättar för Kalle om min farfar i Ersnäs. Han cyklade flera mil in till stan varje dag för att hälsa på sin fru Ellen. Farmor blev dement och fick lov att bo på ålderdomshemmet som det hette då. Farmor förlorade sitt barn vid födseln men hon fick pappa istället. Farmor kunde aldrig mer föda något barn och pappa hade inga biologiska föräldrar som kunde ta hand om honom. Pappas mamma Märta var ung och sjuklig och farfar Knut hörde aldrig av sig. Därför hamnade pappa i Ersnäs. Därför spelade han i Ersnäsrevyn. Därför träffade han mamma och därför finns jag. Vilken tur jag hade.

Vi åker förbi infarten till Öjebyn. Det var här jag drog visdomstanden i lördags säger Kalle. Sju mil till Skellefteå. Där ska vi tanka. Himmelen är solfärgad med lila moln.


  • 266 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229