En sådan här dag

Var är Saga. Jag ser bara Scott. Han kommer gående mot mig. Jag förstår att han vill bli klappad som han blev av min Sväris i går. Men jag är lite rädd för hästar. När jag var liten bet en häst av tofsen på min mössa. Sedan dess har jag inte riktigt litat på hästar. Sigge skäller inte. Han känner hästen och kvigan nu. Saga ligger nog och värmer sig i långgräset en sådan här dag. Kanske är hon lite trött också. Det måste vara jobbigt att tugga gräs hela dagarna.

Sigge och jag går vidare in i skogen. Det är nästan vindstilla här inne. I dag vill inte hunden bada. Ingen vill bada en sådan här dag.Luften är frisk och jag får röda kinder och händer. Men aldrig att jag skulle använda vantar. Nej det skulle jag aldrig göra den 29 juni.

Jag går ut med varmt kaffe till min son och make som sågar och spikar och bygger en bastu. Två små glas med något värmande får de också. Det är ju lördag och svinkallt ute säger Fredrik.

Jag ska göra hamburgare av älgkött till middag. Sigge är rastad två gånger så han ligger nöjd i kojan. Katterna ligger på filten i soffan och sussar. Fjällen vilar med grå moln till täcke. Det är inte första gången som juni trilskas och är solsnål. Men det glömmer man så fort. I mina drömmar är juni helt underbar och varje dag är ett lyckligt oändligt sommarlov. Ingen kan hindra mig att tänka så. Inte ens en sådan här dag.

Snart kan jag sitta och basta

Fast inte med fliströjan på

Men det är lite kvar än

Sigge vaktar bastun

Ture kollar att alla grejer är med

Dagens hjärta till mina fina vänner. Var ni än finns en sådan här dag.

  • 108 visningar

Gillar

Kommentarer