Katterna sitter och vaktar vid kaminen. Har de tagit in en råtta igen. Något lurt har de för sig. I dag är det den sista juni. I dag åker vi hem till Frösön. Den här veckan i stugan har gått fort. Djurskötare och kocka har jag varit åt jobbkillarna som bygger bastun. Men i morgon ska son Fredrik jobba på hälsocentralen och vi ska hjälpa dotter Jenny att flytta till nya lägenheten. Tänk nästa sommar bor hela familjen på Frösön. Det är spännande för Fredrik och Matilda att bygga hus och spännande för Jenny att få en större lägenhet där barnbarnet Adam kan få ett eget rum.

Vänta jag ska bara äta frukost så kommer jag strax tillbaka. Vi ses snart

Förlåt att ni har fått vänta. Jag har varit ute på hundpromenad också. Luften är fuktig precis som före regn. Knottnoch mygg anfaller Kalle och Fredrik när de bygger på bastun. Jag blir glad när jag ser att Saga också är i hagen idag. Hon och hästen står bredvid varandra och småpratar. Sigge bryr sig inte om att skälla.

Plötsligt går linan till kopplet av. Jag tar snabbt tag om halsbandet. När Sigge blir fri springer han genast ut och jagar. Jag ringer till Sonen och han kommer på en gång och lagar kopplet. Vi går vidare på vår promenad. Sigge dricker vatten i Bautjänna och jag går och småpratar med mig själv.

När vi ska korsa landsvägen kommer det en kvinna gående på andra sidan. Hon är på väg mot mig men jag hinner svänga in på gammelvejn. Sigge drar och skäller. Han älskar att prata med folk. Det gör ju inte jag. Jag menar jag tycker om det men det känns svårt.

Kvinnan har ingen hund. Synd då är det inte Anette med sin hund. Henne känner jag. Hon bor på samma gård som Saga och Scott. Jag drar Sigge med mig. Han stretar emot men plötsligt börjar han dra åt andra hållet. Men där kommer ju Anette med sin fina vita hund Molly. Precis när jag tänkte på henne.Molly sitter så fint när Sigge kommer. Vi kan inte prata för Sigge överröstar våra röster. Till slut vinkar jag hejdå. Det gör Anette också. Så roligt att träffas på gammelvejn. Jag har aldrig mött någon där.

Nu kom regnet. Skönt att jag hann in instigna. Hoppas Anette också han in. Katterna kommer in dyngsura. Snart kommer nog killarna. Dyngsura.

En dag som den här är det bara att kura ner sig i sängen

Hoppas knuten håller tills vi kan köpa ett nytt koppel

Är det konstigt att man längtar till förra sommaren.
Foto Son och svärdotter Kallsjön och Rössholmen sommaren 2018

  • 76 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229