Dödsbo

Det är en lycka när resan gått bra. Kalle har kört hela vägen och bromsat in för både renar och älg. Men allt har gått bra och nu är vi hemma på Frösön.

Jag blir påmind om att vi varit borta i tre veckor när jag ser posthögarna på köksbordet. Kerstin Larssons dödsbo står det på de flesta. Jag blir ledsen. Dödsbo. Kallas min mamma dödsbo nu. Det är fel. Min mamma är himmelsboende inte dödsboende.

Men jag inser att jag måste öppna breven. Det är räkningar som måste betalas. Hyran ska dödsboet betala tydligen. Det är också fel. Jag är inte dödsboende jag heller. Inte än på länge. Jag vill också bli mormor-och farmorsmor som mamma blev.

Sonen och svärdottern kommer in som hastigast. De har huggit en julgran till oss. Så underbart. Men underbarast av allt är att jag får hålla i mitt barnbarn Sally. Glädjen som var borta kommer åter. Jag bor i ett livsbo igen.

1 Min mans trygga händer på ratten
2 Kalle och jag fortsätter vår resa tillsammans
3 Sally har varit uppe på Sjustensvalen för första gången i helgen


Kalles bror Bertil har tänt två ljus i minneslunden i Östhammar i dag. Ett för sin fru Anita och ett för min mamma Kerstin. Anita och Kerstin var vänner i livet. Nu är de himmelsboende vänner.

  • 160 visningar

Gillar

Kommentarer

Puuma
Puuma,

Nu får du njuta av lilla sally och komma i balans med livet igen. Glad att resan gick bra. 🐾

Blundaochsvälj
Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,