Dagen efter festen

I dag är vi lite dagen efter. Vila passar bra när det varit fest. Fest på distans tar också på krafterna.

Jag hoppar över promenaden. Blötsnöfallet känns inte så inspirerande. Jag ska ju gå den lilla promenaden från Lilla Gatan till Lilla Berget i kväll. Den promenaden som jag vågar gå själv. Det är viktigt för mitt barnbarn och mig att vi får träffas en stund innan läggdags.

Jag ringer mamma för lite eftersnack. Vi hade så trevligt säger mamma. De två barnen som var med som jag inte känner än heter Calvin och Marin. De är kompisar till mina kusinbarn och bor är Sollefteå. Mina gäster igår kväll var långväga. Från Uppsala, Luleå och flera från Hälsingland. Vilken fest. Nästa gång det blir fest i mitt lilla hus ska jag också vara med. På plats i Sunderbyn.

Tänk att morbror Ola orkade vara med. Så fantastiskt. Fyra av fem syskon Thurfjell var där. himmelsMats också förstås. Tre av syskonen har nu fyllt 85. Bara Lille Sture och LillToppen är under 75.

Kalle löser korsord och sätter på kaffe. Vi har oktobermys Inomhus här på Frösön. Dotter Jenny har bakat sockerkaka.

I morgon blir det också fest. Då kommer Teodor. Han kanske inte får äta sockerkaka än för sin mamma. Han är bara sex månader. Teodor och hans mamma är kompisar till min svärdotter och mig.

Du kommer väl på Skapargruppen i morgon skrivet Syster Skap. Vi ska Tova. Klart jag kommer!

1 Tänk vilket vackert Stenhjärta min syster hittade på stranden vid Luleälven
2 Söndag i oktober på Frösön

  • 183 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer