Jag vill ut. Ut och andas kyla. Sträcka ut stackars knäna och räta på ryggen. Tänka fritt igen. Inte sitta fastspänd i busstankar. Om fyra timmar blir det verklighet. Jag får gå ut.

Vilhelmina nu. Jag känner lite luft när bussdörren öppnas. En passagerare kliver av. Ingen kliver på. Men en ny busschaufför kliver på och den gamla går av. Hej säger den nye åt mig. Hej säger jag modigt och högt. Jag är ensam i bussen nu. Konstig känsla. Ska jag sitta här och bli skjutsad till Östersund. Men kanske några kliver på i Dorotea.

Nej nu klev det på några till. Passagerare. Det kommer fler och fler. Bäst att inte se upp så slipper jag bli störd av någon som vill sitta bredvid mig. Alla de här ungdomarna måste ha kommit med någon annan buss. Sätt på bältena seatbelts on säger busskaptenen också för säkerhets skull. Precis som en flygvärdinna. Ja tänk om sista biten kunde gå fort som en flygning. Jag får låtsas att jag flyger. Med en flygbuss. Det går inga flyg mellan Luleå och Östersund. Då måste man till Stockholm och byta där. Flyga värdshus förbi.

Nu är det ingen idé att se ut längre. Mörk skog bara mörk skog tills vi anländer till Dorotea.

Fina snälla Rocky har flyttat till hundhimlen nu💙Han bodde i Stockholm men jag tror han trivdes bäst i Jämtland i matte och husses stuga. Matte är Kalles systerdotter. Rocky levde ett fantastiskt liv och fick mycket kärlek. Han blev 16 år
  • 235 visningar
  • Nära Europaväg , Vilhelmina

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229