Beväpnad man på bussen

”Hjulen på bussen snurrar runt runt runt genom hela staden” är en passande barnsång att sjunga här på bussen tänker jag. Men det passar inte.

En jägare kliver på vid järnvägsstationen. Han tar med sitt gevär in i bussen. Fy det ser lite hemskt ut med en beväpnad man på sätet mittemot. Undrar om han ska ända till Gällivare? Den här bussen går till Gällivare om man inte kliver av i Dorotea. Det ska jag komma ihåg att göra.

Det sitter en kvinna längre fram i bussen som hostar! Hosta är nästan värre än gevär. Hoppas hon inte har Corona och smittar ner hela bussen. Nu råkade jag hosta. Så förargligt. Jag är helt frisk bara lite morgonhosta och lite svullen i höger knä. Men nu får jag tillfälle att vila. Bussvila i elva och en halv timme.

Nu har vi lämnat Östersund. Det är en dag med milt och mjukt höstväder. Små regndroppar i luften.

Kalles bror Bertil är också på resa. Han kör bil från Östhammar till Frösön. Jag åker ifrån Kalle och han åker till Kalle. Älgjakten i Berge börjar på lördag och älgjägarna börjar samla sig. Team BKF består av de tre bästa skyttarna. Bertil,Kalle och son Fredrik. Tillsammans är de oslagbara.

Nästa stad jag åker igenom är Umeå. Om sju timmar. Först ska bussen skaka genom Jämtland och södra Lappland och vidare ner mot kuststaden Umeå.

I går var jag barnvakt. Lilla barnbarnet Sally lärde sig hur en rysk docka fungerar. Den lilla passar till den lilla och den stora till den stora. Busenkelt tycker Sally.

Tack för ressällskapet 💙Du som följer min blogg.

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer