Jag fick aldrig någon Barbiedocka. De pratar om Barbies 60-års dag i dag på radionyheterna. Jag stänger mina öron och hör bara de snälla nyheterna. Som när de pratar om Greta som lär oss om miljön.

Jag måste fråga mamma varför jag inte fick leka med barbiedockor. Inte ta hål i öronen eller ha tröja där magen syns. Om hon minns det. Kanske är det därför jag tycker om nagellack och lockigt långt hår. Jag vill ta chansen att leka innan det är försent.

Mitt liv som Maria 1 som var jag innan sjukdomen var praktisk med blus och finbyxor eller kjol. Inget nagellack. Bara svagt färgat läppstift. Lärare med nycklar och böcker.

Jag minns och saknar mina elever. I fem år har jag varit sjukskriven. Eleverna är vuxna nu. Jag har gått åt andra hållet. Så underbart ändå. Att få leva. Hänga med i svängarna upp och ner. Känna det blå som kommer efter det grå.

Himlen här utanför är gråmulen och det är några kallgrader. Taket på nybygget här utanför är klart. Husets fönster tittar in mot vårt sovrum. Snön har lagt sig till rätta på det nya taket. Jag sätter mig tillrätta i sängen med min kaffekopp. Det är roligt när jag får nya grannar på andra sidan Lilla gatan. Så försöker jag tänka.

Foto Det här är jag och min docka Maja

Gomorron kära vänner runtom i landet 💙Fredag i dag. Hoppas du gör något kul i dag. Jag ska bjuda mina barn min svärdotter och mitt barnbarn på middag. Det blir Tjälknul på älg med klyftpotatis och glassostkaka till efterrätt.

  • 169 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

Annacarin Andersson
Annacarin Andersson,
Jag fick inte heller någon Barbie, Lillemorsan läste Femina och var lite 70-talsfeministisk sådär. Jag fick en plattbröstad variant som hette Skipper istället. Men när jag var med mormor Iris på Bollnäs-marknaden köpte hon en plagiat-barbie med jättetuttar och såna där hårt målade 60-tals ögon. Jag minns att jag lekte att dockan hade nån ögonsjukdom. Sen tappade hon huvudet men pappa lagade henne med Plastic Padding (som han lagade allt med).
Blundaochsvälj
,
Tur att vi kommit över barbietiden och förlåtit våra mammor💙😊kram och tack för berättelsen från barndomen. Så roligt att höra❤️nouw.com/blundaochsvälj
IP: 82.99.3.229