Otur det började regna. Precis när vi fikar. Nu åker vi mot åskväder ser det ut som. Här ligger Vallen.Hit åkte Kalle med mor och far och syskon på predikan. Fäbodspredikan. Nu är vi i Smedjeviken. Här uppi skogen finns det gott om hjortron. Om ni har vägarna förbi.
Här bor en klasskamrat till Kalle. Han var en mästare på att hoppa högt. Nu har vi vindrutetorkarna på. Sommarregnet fortsätter.
Sikås tror Kalle att det här är. Det finns ingen skylt . Nu är vi snart i Axels. Axel emigrerade till Amerika. Sedan köpte sjuksköterskeföreningen huset. Kalles farfars bröder stack också iväg dit. Tur att inte Kalles farfar Benjamin gjorde det. Han hade packat kofferten men det blev aldrig av. Vilken tur slump att vi alla finns och träffar varandra.
Nu är vi i Huså där Kalles pappa växte upp. Här bygger man turiststugor. Det är mest norrmän och kvinnor som köper och hyr i Huså.

Nu är vi på andra sidan vår stuga. På andra sidan ser vi också Kalls vackra kyrka. Grundsviken åker vi förbi. Det regnar alltjämt. Här går en grusväg över fjället till Åre.
Foto Åskgubbar på himlen i viken.

  • 72 visningar

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229