Siggepromenad upp på Öneberget. Sträcka ut benen och röra armarna. Snart försvinner sovstelheten. Solen är med oss på skogspromenaden.

Det är nyslaget på ängen runt Mjälleborgen. Ta ett kort på mig när jag sitter där borgen stod säger jag till min man Kalle. Jag passar på att vila en stund på en stubbe. Jag känner mig så ung när jag står vid en 1600 gammal Borg.

Jag ser hjärtan överallt. Hjärtan av kottar bark sten och där växer faktiskt ett svamphjärta.

Hemma igen. Jag ska städa nästa våning. Källaren tar jag sist. Kalle ska måla i dotterns gamla lägenhet.

Om ni visste vad jag är glad att jag kan städa själv. Första åren efter stroken hade jag hemtjänsthjälp. Jag var bara 50 år och tänkte på min mamma som fick en stroke ett år före mig. Sedan ses har hon svårt att klara sig själv. Hon är 88 nu. Klar i knoppen men svag i kroppen.

Jag tyckte det var så jobbigt med städningen Att sitta med hjärtat i handen och se på när andra städade och lagade mat åt mig. Min man jobbade heltid på den tiden. Jag fick den bästa av hjärnskador. En som långsamt läker. Jag kommer inte att kunna återgå till arbete står det i mina papper från försäkringskassans läkare. Det står också att jag är sämre än jag tror. Det gör ingenting.

Jag tror på mig själv nu och jag vet att om skadan tagit längre upp i pannloben hade jag blivit förlamad. Nu är min skada psykisk. Jag har överlevt. Det är så underbart. Överlevt djupa månadslånga depressioner på Psyk social ångest ätstörning och isolering. Nu är min blogg min livlina.

Nu önskar jag också att mina vänner ska bli bättre från sina sjukdomar. Jag tänker på Inger på Rödön Inger i Mattmar och Torbjörn i Sala. Och alla andra som kämpar med sjukdom 💙

Jag är ingen fornlämning

Här bajsade Sigge. Så vackra rödklöver under trädet.

Kalle plockade naturligtvis upp efter hunden.

Kotthjärta och svamphjärta till dig

  • 194 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

Julis sista dag. Grattis min fina lillasyster och kusin på namnsdagen. Elin är ett vackert namn. Elins himmelsmormor från Västerbottens inland heter också Elin. Grattis också syster Stöd som har namnsdag idag. Några fler Elin kan jag inte komma på just nu. Men heter du Elin och har namnsdag idag skickar jag en hälsning till dig också.

När lillasyster föddes var jag 18 år. Elin var min yngsta kusin och jag som älskar barn fick någon att sköta om och leka med. Elins föräldrar gav mig förtroendet att vara barnflicka under sommarloven.

Jag hade världens roligaste jobb. Jag var barnflicka åt alla mina småkusiner under olika perioder ibland samtidigt. En sommar hade jag alla fyra Elin Karin Henrik och Erik. Då fick mamma hjälpa mig lite. Mina sommarkompisar hjälpte också till ibland. Somrarna på slutet av 70talet och början av 80 var det alltid fint väder. Lekplatsen var stugan i Fårhusnäset. Men sol sand och vatten.

Grattis på födelsedagen min bästis pappa Brage från Unbyn. På andra sidan älven. Brage Bräda kallades Brage av eleverna i träslöjden. Så gulligt.

Ha en fin namnsdag födelsedag och sista julidag.

Elin och jag badar i Sunderbyn sommaren 2018

  • 136 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

Det är svårt att vara vuxen. Så skönt att ibland få vila i barnets lekar en stund. När jag leker glömmer jag mig själv och bara andas glädje. Vad vore jorden om inte barnen fanns. Alla barn är våra tillsammans.

Låna barnens leenden när du är ledsen. Lär barnen kärlek och att hålla om livet varsamt. Lär dig att vara barn ibland. Då blir allt lättare.

Det är svårt att vara stor när hjärtat blir tungt att bära. Låt ett barn låna ditt hjärta en stund. Då blir det lättare.

  • 140 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer