Det blir tungt i bröstet och jag saktar farten när jag tränar. Det är nog en liten vårförkylning. Så mycket trevligare än en höstförkylning. Jag och syster Stöd förundras över naturen när vi går hem från Friskis. På fredag på Kalles födelsedag tror vi att björkarna slår ut.

Jag krattar så att krattan tappar en kratt eller vad det heter. Solen lyser. Jag passar på att sola mina ben. Allt är som det ska. Ingen oro för att mina snälla grannar ska börja prata med mig. De vet redan hur det är fatt med mig. Så grönt och fint det blir. Så fula gamla löv och pinnar. Kalle tar upp efter mig och lägger krattskräpet i en svart sopsäck. Jag gör det roliga jobbet han det tråkiga. Så bra jag har det och så social jag känner mig.


Vårtecken 1 Islossning på Storsjön
Vårtecken 2 Första vitsippan

  • 172 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

O hur härligt majsol ler glad såsom fågeln i morgonstunden hälsar jag våren vintern rasat ut sköna maj välkommen minns jag. När jag var liten övade Sunderbykören hemma hos oss kvällarna före Valborgsmäss. Jag låg i sängen och lyssnade. I bland var jag också med och sjöng.

Nu får det räcka med att lyssna när Uppsalastudenterna sjunger in våren på radion. På onsdag blir det från Lund på tv.

Väderleksrapporten visar snö till först maj. Men björkarna kommer att slå ut i alla fall. Det finns ingen återvändo. Sommaren tar snart över årstidernas stafettpinne och springer vidare.

Mitt liv är så spännande. I dag efter Friskis ska jag kratta tomten. Det har jag inte gjort sedan jag blev sjuk. Jag har undvikit att exponera mig som doktor K sade. Nu går krattningen som en dans. Det blir så grönt rent och fint.

I övermorgon är det dags för överraskning. Inte ens ni i bloggen vet vad som händer. Bara barnen och jag vet. Klockan tolv i morgon kommer Sväris och hämtar mig och Kalle. Kalle tycker om överraskningar det vet jag. Men själv vill jag alltid veta i förväg. Annars blir jag vimsigare än vanligt. Det enda som Kalle ska få veta är att han ska packa ner lite finare kläder och badbyxor.

Nu är det dags för påtår. Glad och vacker Valborg till er alla💙


Vi ska inte fiska på överraskningen så ta inte med dig fiskespö Kalle

Foto min man Kalle och hunden Sigge vid Futtotjärnen sommaren 2018

  • 188 visningar
  • Nära Fröjavägen B, Frösön

Gillar

Kommentarer

Rummet andas kreativitet. Vi är tysta och lyssnar på färgerna. Det är eftermiddag och måndagsträff på afasiförbundet. Vi jobbar med vad vi vill hur vi vill.

Sedan leker vi med ord.

Fikar gör vi sist. Vi jobbar med en tipsrunda under tiden. Det ska bli Afasiföreningen tipsrunda på nationaldagen. Då kan ni komma allihop och lära er nya saker. Den 6 juni på Jamtli i Östersund. Välkomna💙

Mary var också där

  • 162 visningar

Gillar

Kommentarer