Låt mig bara få sova
Under det trötta täcket
Nej ring ingenstans
Jag vill bara vara här
Med mitt gråa hjärta
Nej jag är inte sjuk
Inte mer än vanligt
Låt mig bara få skriva
Så går det snart över
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 44 Readers

Likes

Comments

Jag orkar inte gå på Friskis i dag. Jag har blivit grå.

Men en promenad på rådjurstigen går nog bra säger Syster Stöd. Nej jag orkar inte träffa några grannar i gångtunneln. Men om vi pratar så kan du bara gå förbi . Du får låna mina solglasögon så ser ingen att det är du.

Är de farliga undrar jag. Rådjuren som går på stigen. De Går nära och rakt mot oss. Syster Stöd har ryggsäck på sig. Med sina träningskläder. Rådjuren tror nog att vi har mat med oss.

Jag vet inte om de är farliga säger syster stöd. Vi pratar. Då försvinner de nog.

  • 62 Readers

Likes

Comments

När jag vaknade hörde jag min röst på radion. Det lät som jag. Som alla Marior i en person. Johanna hade samlat in orden i rätt ordning.Maria sköter numera sin egen blogg avslutade reporterJohanna. Sedan var inslaget över. Det finns kvar på P4 Jämtlands webb om du vill lyssna.

Jag tror jag sjukskriver mig i dag också. Sjukskriver mig från friskträningen på Friskis. Det snöar stora flingor utanför fönstret. Benen och huvudet känns fortfarande ovilliga. Men vad ska jag säga till syster Stöd. Att jag ska lyss oj nu pratar de med mig igen på radion. Jag har ju redan svarat så jag kan bara sitta här och lyssna. Synd att jag får huvudvärk av att vara med i radion.

Det är nog enklast att försöka träna idag. Jag kommer inte på någon bra anledning. Att få stanna kvar i sängen. Idag också.

Lyssna på mig säger Maria 1. Gå upp och möt det grå. Det känns bättre då.

  • 86 Readers

Likes

Comments

Ett nytt hjärta. Jag har fått ett nytt hjärta. Från någon jag träffat här i bloggen. Det kom med posten idag. Hur kunde hon veta. Att jag just idag behövde ett nytt hjärta.

Jag ligger kvar under det grå täcket. Hjärnan trycker. Jag missar skaparcirkeln. Veckans bästa. Kalle får åka dit med mina skaparsaker. Till utställningen . Nästa fredag 2 mars 15-16 Remonthagen rehabcentrum. Då måste det grå lossna.

Mitt nya hjärta kan man inte trycka på. Bara stryka mjukt. Det är så du tar bort det grå. Stryka mjukt och blåsa lite. Sedan gå ut och möta det grå.

Men först ska jag vila lite med mitt nya hjärta.

Tack kära Janet i Rydebäck

  • 157 Readers

Likes

Comments

Jag vill inte. Ändå vill jag. Kunna vilja. Gå ut. Göra som grannarna. Gå ut med min hund. Gå och handla. Gå till jobbet eller pensionärsjobbet .

Men det grå har tagit över. Stannat kvar i sängen. Lust blir olust.

Stanna inne säger Maria 3. Göm dig. Glöm dagen. Hoppa bara över måndag 19 februari. Ligg kvar och låt den snöa in.

Inget särskilt svårt har hänt. Inga nya sorger. Inga fler sjukdomsbesked. Det grå smyger sig på ändå. Gör mina ben stentunga och ovilliga. Jag försöker blogga bort känslan. Men den har ingen lust att försvinna.

  • 184 Readers

Likes

Comments

Är det något i min poesivärld som inte stämmer. Har jag missförstått något. Läste jag fel. Skrev hon fel är det fel dag idag. Eller fick mina ord inte rum. Det blev för trångt mellan sporten och tävlingar och husdjur.

Så tomt det känns. Min radioballong som jag blåst upp har smällt. Här sitter jag med snopna öron.

Jag har sovit dåligt inatt. Nu är jag huvudtrött. Det blir ingen förmiddagspromenad för mig eller Sigge. Jag har bokat av nya Syster Stöd.

Allt för att sitta här och lyssna på OSextra. Men det står måndag halv sju i mailet jag fick. Så grå och mulen morgonen blev.
Kanske har mina ord kommit bort. Jag sitter kvar här i sängen idag. Och vilar mig från inslaget som aldrig kom. Ingen mer onödig oro nu.

Det är något i min poesivärld. Som jag missförstått. Nu igen.
Jag stänger av radion. Så tyst det blir.

Jag vill skolka från den här dagen

  • 195 Readers

Likes

Comments

Nu har jag bytt till rena lakan. Smutshögen växer. En månad utan tvättmaskin. Jag har duschat och tvättat mitt hår. Tagit fram ett rent nattlinne. Och Jag har packat min skaparväska. Allt är klart. Men inte jag. Jag har inte oroat mig färdigt än.

Hur ska det bli i morgon. Kalle har redan skruvat in P4 Jämtland på klockradion. Och ställt väckning på halv sju. Jag känner mig plötsligt liten och rädd. Ska jag vara en nyhet imorgon. Mina ord ska flyga iväg till alla lyssnare. Tänk om jag gör bort mig. Så ni i bloggen får skämmas.

Det är fantastiskt att min röst duger. Att jag klarar att prata i radion. Ingen kommer att lyssna så noga. Det är så många morgonsysslor som ska göras.

Jag gör det här för allas vår skull. Alla röster har rätt att höras. Vi i Afasiförbundet står på varandras sida. Mina vänner lyssnar med mig.

Jag är rädd för att ångesten ska bryta ut. Jag känner en oro komma smygande. Imorgon skulle nya Syster Stöd kommit. Jag har skrivit ett meddelande till Boendestöd och avbokat. Jag ska lyssna på radio skrev jag så jag hinner inte med någon promenad. Nya Syster Stöd kanske tror att jag inte vill träffa henne. Det vill jag inte heller. Jag är jätterädd för att träffa nya Syster Stöd. Jag är alltid orolig för nya saker. För en ny vecka. För allt.

Men jag är inte rädd för att prata i radion. Det har jag ju redan gjort. Vad dum jag är. Programmet är redan inspelat. Det är försent. Att ta tillbaka orden. I bloggen ångrar jag ord ibland. Där är det bara att gå tillbaka och sudda.

Undrade hur inslaget kommer att låta. Godmorgon det här är Radio Jämtland kanske de börjar med. Så berättar de allt viktigt sedan vädret. Eller kanske jag går före vädret. Vem vet.

Det här ska bli kul. Bara jag håller mitt hjärta i handen.

  • 220 Readers

Likes

Comments

Tid vackraste dagen i Mars

Plats Rehab Remonten

  • 243 Readers

Likes

Comments

Med min ordpensel
Målar jag
Samma drag
Men nya tag
Bakgrunden är grå
Det Tänker ingen på
När jag ställer ut
Mina blåaste tankar
På vårutställning

Jaa ropar Kalle nerifrån vardagsrummet. Inte över min dikt. Det är OSglädje han känner.

Jag arbetar med vårutställningen. Skapargruppen ställer ut i Mars varje år. Varje vår. Ställer vi ut våra gemensamma verk. Jag tar fram växtfärgade målningar krympplastsmycken och min tovade ring. Allt packar jag ner i konstsäcken. Jag ska skriva inbjudningskort till er alla.

  • 247 Readers

Likes

Comments

Vi såg Rådjursmannen i dag. Det är han som matar rådjuren här på Frösön. Han gick före oss på snöstigen. Vi kände igen honom på ryggsäcken. Någon har ritat ett hjärta i snön. Där stigens vändpunkt ligger. Någon som tycker om vinterstigen.

Söndagen släpar lite. Slösläpar. Det är skönt. Blir jag rastlös kan jag cykla fram tiden. Bloggcykla. Jag trampar fram orden på min träningscykel. Kalle löser sverigekrysset. Ibland frågar han mig om ord. Men jag kan inga. Bara mina egna bloggord.

Nu ska jag baka scones . Det var länge sedan. Te och scones det är mat som passar. En släpande söndag.

Hjärtat är en vändpunkt

  • 255 Readers

Likes

Comments