Tja på er gott folk och fantastiska LHC-fans!
Det händer inte särskilt mycket nu på nyhetsfronten som ni säkert redan har noterat. Men i morgon är det åter dags för match för LHC:s del igen som tur är! Det här med landslagsuppehåll har sina för och nackdelar helt klart. Jag ska förklara lite mer ingående för er.

Landslagsuppehåll kan absolut vara bra när man har någon skada på en spelare eller när man har flera spelare skadade eller till exempel när det har gått tungt och man förlorat många matcher på raken. Men saken är den att det har ju inte gjort det för LHC sedan efter nyår, 2017 har LHC ångat på som ett ånglok och vunnit 10 av 11 matcher. Dessutom så hade vi ingen spelare borta, det var fullt lag, enda spelaren som saknades var Emil Kristensen men han spelade ändå två matcher med Oskarshamn IK i Hockeyallsvenskan förra veckan. Jag skulle tro att majoriteten av spelarna i LHC hellre hade fortsatt i ett par veckor till innan det här landslagsuppehållet som varit skulle komma den föregående veckan som var. I alla fall om man ska tro på Andrew Gordon som gärna hade velat att man fortsätt spela ett tag till.

Givetvis kan det vara bra med landslagsuppehåll också OM LHC-spelare blir uttagna till något landslagsuppehåll så att dem sedan eventuellt kan få vara med i VM och på så vis kunna fortsätta utvecklas i sina karriärer någon annanstans utomlands i NLA (Schweiz), KHL (Ryssland), AHL (Farmar-ligan till NHL i Nordamerika/Kanada), NHL (USA/Kanada). Men det finns två sidor av myntet i detta fall dock.. Även om LHC-spelare får vara med i landslaget finns det naturligtvis en risk både nu och då att bli skadad både på internationell nivå och nationell nivå inom hockeyn och det sista man vill se är en LHC-spelare bli skadad.

Hur som helst, jag är otroligt glad över att landslagsuppehållet nu är över och att SHL drar igång i morgon! Det ska bli så otroligt underbart att få se vårt kära och älskade LHC spela i morgon igen, som man har längtat!

Det var allt, tack för ni tog er tid att läsa! Ha nu en fortsatt bra måndag! :)

M.V.H Samme.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Skrev här om dagen om Högberg och länkade till Correns artikel angående honom..Jag tror att det finns tre till fyra olika alternativ som LHC skulle kunna välja mellan, finns säkert fler såklart men detta är vad jag tror att LHC gör i alla fall.

Alternativ nummer 1: LHC värvar Jhonas Enroth, en målvakt med tunga meriter så som VM-guld (2013), NHL-spel med NHL-klubbarna Buffalo Sabres, Dallas Stars, Los Angeles Kings och Toronto Maple Leafs. Skulle bli en dyr målvakt naturligtvis men målvakten är otroligt viktig.

Alternativ nummer 2: Att LHC kallar hem Erik Källgren från Oskarshamn till nästa säsong och låter han få vara andra målvakt samt backup till Jacob Johansson, Johansson som då kommer bli första målvakt.

Alternativ nummer 3: Man värvar Christian Engstrand på nytt och tar hem honom. Christian har fått en hel del erfarenhet sedan han lämnade LHC, gjorde det bra i Finland för Finska Espoo Blues och nu gör han succé i Mora. Man låter då alltså Engstrand och Jacob Johansson få tampas ihop om första spaden och får ett jämbördigt målvaktspar i de två.. Detta skulle också ge utrymme ekonomiskt för LHC nästa säsong att värva minst en back som är högerfattad.

Alternativ nummer 4: LHC värvar Markus Svensson som gjorde succé i Skellefteå och har varit rätt bra i KHL, har också spelat i landslaget precis som Enroth. Markus Svensson skulle också naturligtvis bli en smula dyr men det skulle vara värt det.


Det är de fyra alternativen jag tror att LHC kommer att 
välja mellan. Ha nu en fortsatt trevlig kväll! /SammeLikes

Comments

Jag saknar verkligen Magnus "Mange" Johansson på isen, han var en väldigt bra ledartyp och visade alltid sina ledaregenskaper på isen med sitt lugna kyliga spel, hans kloka beslut, hans geniala passningar, sättet att undvika tacklingar på (han blev sällan tacklad) & hans väldigt offensiva förmåga. Magnus hade en väldig förmåga att ofta visa vägen i matcher där det stod och vägde lite grann, eller när LHC låg under. Manges geniala passningar som han la kan man kalla för ”mackor”då Mange gjorde så geniala passningar så att forwards kunde komma i frilägen eller så att två spelare kunde komma i ett flygande anfall mot en spelare och det kunde ofta resultera i mål. Han var ingen vanlig back direkt MangeJohansson, för han var alltid en offensiv kraft att räkna med. Dessutom var han otroligt duktig på att forcera pucken från egen försvarszon till anfallszonen på ett bra och tryggt sätt. Men främst av allt- han var en stor ledare på isen men även utanför isen, en ledargestalt helt enkelt.

Mange hyllades den 25:e September när vi mötte Färjestad B.K och fick sin tröja upphissad då, det var en massa känslor som kom upp för mig då, jag vet ju sedan tidigare att han har lagt skridskorna på hyllan, men det var först då jag insåg när han fick sitt tröjnummer upphissad i taket att NU är det verkligen slut, &  att NU finns det inte någon återvändo för en comeback liksom och det är väldigt ledsamt tycker jag för han var en fantastisk hockeyspelare som har producerat kolossalt med poäng i LHC-tröjan och som hjälpt LHC att gå från division 1 till att gå upp i dåvarande Elitserien. Sedan blev man naturligtvis jätteglad för Manges skull att han äntligen fick sitt tröjnummer upphissat i taket.

Till slut vill jag rikta ett stort tack till Mange Johansson för alla år han har varit med och representerat Linköpings HC, vi fans är väldigt stolta över Mange och hans karriär!

Samme

Likes

Comments

Steel-Cup
LHC inledde säsongen 16/17 med att spela i Tjeckien då dom deltog i en kupp som hette Steel-cup. Den första matchen vann LHC med 4-2 mot Slovan Bratislava. Andra matchen som spelades mot Vitkovice Steel förlorade LHC med 3-2, tredje och sista matchen spelades mot Ocelari Trinec och även den matchen förlorade LHC med 3-2. Efter den första matchen mot KHL-laget Slovan Bratislava trodde jag att LHC skulle köra över och vinna enkelt mot dom andra två Tjeckiska ishockeylagen och vinna hela Steel-Cup- turneringen men så fel jag hade. Det blev tuffare och slå Vitkovice Steel och
Ocelari Trinec än vad jag trodde. Vi slutade 3:a totalt och vann en match. Något man kan se som både gott och ont, LHC vann mot det Tjeckiska KHL-laget Slovan Bratislava och det visade på en styrka för KHL-lag är knappast lätta att slå för dom Svenska ishockeylagen även om Tjeckien ligger efter en del med ishockeyn internationellt men sedan ligger också deras högsta liga efter en del om man jämföra mot SHL. Sedan så förlorade vi två matcher och det var inte lika bra, men och andra sidan så var det bara försäsong så man ska inte dra särskilt stora växlar av verken vinsten mot Bratislava eller förlusterna mot dom andra två lagen.


Champions hockey league

Första CHL-matchen mot Gap Rapaces - Den 21:a Augusti
Denna dagen var det dags för den första matchen för LHC i Champions hockey league, en match som skulle spelas på bortaplan. Motståndet var det Franska ishockeylaget Gap Rapaces och det blev naturligtvis som förväntat, LHC tog övertaget direkt och hade övertaget sedan genom hela matchen. Man utklassade det Franska ishockeylaget med 52-6 i skottstatistiken. Matchen slutade till slut med 0-2 till LHC, något målsnålt kan man tycka med tanke på att vi hade 52 skott på mål men då ska det sägas att Gap Rapaces hade ett riktigt bra försvar som täckte skott hit och dit, och en utomordentlig målvakt som var otroligt bra och stod på huvudet x antal gånger när LHC tryckte på i samtliga 60 minuter. LHC vann helt klart matchen rättvist utan snack. Målskyttar: var Ken André Olimb och Broc Little målskyttar.

Highlights:
http://www.championshockeyleague.net/video/highlights-gap-rapaces-vs-linkoping-hc/2915


Första matchen mot JYP Jyväskylä - den 28:e Augusti
Denna gången
var det dags för den andra CHL-matchen för LHC:s del och denna gången skulle man bege sig till Finland för att möta Finska ishockeyklubben JYP Jyväskylä. Från och med denna matchen fick LHC klara sig utan brorsorna Olimb samt backen Emil Kristensen. JYP påbörjade målskyttet och gjorde 1-0 efter att dom fått ett powerplay. Men LHC skulle komma att vända på tillställningen och matchen slutade 4-1, en match som till synes var relativt jämn. Men vi hade den vassaste ishockeyspelaren på isen! Nämligen Broc Little, som gjorde två mål i den matchen. Målskyttar: Broc Little x2, Henrik Törnqvist och Kristian Näkyvä.

Highlights:
http://www.championshockeyleague.net/video/highlights-jyp-jyvaeskylae-vs-linkoeping-hc/3001

Andra matchen mot JYP Jyväskylä - den 2:a September
Den andra matchen mot JYP spelades på hemmaplan i Saab arena. Denna matchen kom att bli betydligt mer jämn än den första matchen mot JYP. Men matchen skulle LHC vinna till slut då man avgjorde matchen genom och göra 4-2 i öppet mål. Även i denna matchen skulle Broc Little komma att dominera! Han gjorde likt den första matchen mot JYP 2 mål även i denna matchen. Målskyttar: Broc Little x2 , Emil Sylvegård och Niklas Persson. Tack vare denna vinsten blev LHC klara vinnare i sin CHL-grupp.

Highlights:
http://www.championshockeyleague.net/video/highlights-linkoeping-hc-vs-jyp-jyvaeskylae/3023Andra matchen mot Gap Rapaces - den 8:e September
Den här omgången kom inte att betyda så mycket för LHC. Dock satsade LHC friskt då Olimb bröderna samt backen Emil Kristensen kommit tillbaka i LHC-lägret. LHC gav järnet ändå! I första perioden gick det lite sisådär då man släppte in ett mål i baken när man hade powerplay men annars gav man järnet genom hela matchen! & LHC fick bättre utdelning denna gången mot Gap och vann totalt med 6-1. Imponerande att man spelade intensiv och bra hockey i 60 minuter även fast man inte hade något och spela för.
Målskyttar: Niclas Bergfors,Jakob Lilja, Mathis Olimb x2 , Jakob Lilja, Emil Sylvegård. & i och med denna vinst blev LHC solklar 1:a i sin grupp och blev därmed seedade under denna dagen (12/9).

Highlights:
http://www.championshockeyleague.net/video/highlights-linkoeping-hc-vs-gap-rapaces/3142Motståndet vi kommer att få möta i sextondelsfinalen är klart sedan tidigare idag och det blev HC Davos som vi kommer att få möta! Väl där har vi ett välbekant ansikte, nämligen Daniel Rahimi som skrev på för dom i somras. Det blir ett tufft men jämt motstånd!Tack för ordet! /Samme


Likes

Comments

LHC bekantingen Victor Crus Rydberg som vände hem till Sverige inför säsongen 15/16 valde att göra en känslig övergång då han skrev på för Vita Hästen. Men efter säsongen fick inte Rydberg förlängt av Vita Hästen och nu är det mycket som talar för att han kommer att få spela i Hockeyettan till hösten. Han har nämligen tränat med Vimmerby den senaste tiden och intresset finns både från Vimmerby IK och från Victor för en övergång.

-Vimmerby är intresserade och det är jag också annars hade jag inte varit här nu. Vi får se hur det blir, men det känns som ett vettigt alternativ. Vimmerby satsar hårt och de har fått in en hel del duktiga spelare, säger Victor Crus Rydberg till Dagens Vimmerby.
/Samme


Likes

Comments

Billins kom till Luleå under säsongen 14/15 efter en lite halvtrasslig säsong i KHL-klubben CSKA MOSKVA. Luleå värvade en erkänt bra offensivt inriktad back men det skulle inte bli ett genidrag av Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström som han kanske hade önskat. Chad Billins producerade nämligen inte så mycket som det var tänkt då han producerade 6 poäng för klubben. Man kan analysera mycket om varför han inte fick ihop det i Luleå men för oss är det lite skitsamma då det inte rör oss, så nog snackat om Luleå nu..

När Billins kom till LHC var kraven relativt höga på Chad Billins då han skulle ersätta vår F.D älskade lagkapten Magnus "Mange" Johansson. Men säsongen gick och han producerade 35 poäng totalt under hela säsongen. Chad var lysande i fem mot fem spelet men framför allt i powerplay då han var en back som rörde mycket på sig längs med blå och hade ett väldigt bra skott. Var också en skicklig passare som kunde hitta smarta passar som kunde leda till att det kunde bli mål. För övrigt vann han ju även backarnas poängliga i grundserien.


Men Chad valde att inte bli kvar i LHC, i stället väljer han att
testa på lyckan borta i Nordamerika. Vilket jag tycker är väldigt synd då vi redan hade gått miste om Jonas Junland och Daniel Rahimi och att vi då också ska tappa Chad Billins blir ju ett rejält tapp. Vi skulle kanske behövt ha kvar Chad, även om Emvall har gjort friska och bra backvärvningar. Men hur som helst.. Han var inte här i cluben särskilt länge, bara endast en säsong och jag är glad över att han kom hit samtidigt som jag blev besviken på att han bara valde att stanna en säsong, något som jag tycker är väldigt tråkigt!

Jag önskar dig lycka till i din nya klubb där borta i Nordamerika Chad, och du är välkommen tillbaka någon dag!


Tack för ni tog er tid! - Over and out. / Samme 

Likes

Comments

Olimb-bröderna värvades till LHC tidigt under försäsongen. Dom värvningarna tycker jag Emvall ska ha stor cred för, finns flera värvningar jag skulle kunna lyfta fram som Emvall ska ha stor cred för att ha värvat men nu skriver jag om Olimb-bröderna så jag nöjer mig med det för nu.

Ken André och Mathis Olimb har spelat fem matcher i VM och bägge har producerat i princip i varje match. Ken André har producerat 4 poäng (2+2) på fem matcher medan storebrorsan Mathis har producerat 6 poäng (2+4) på lika många matcher.

En del tycker inte att man ska lägga särskilt stor vikt vid att dessa bröder producerar för Norge. Men det ska man visst göra. Dom spelar på landslagsnivå och möter andra individuellt skickliga hockeyländer så som Ryssland, Sverige, Tjeckien, Schweiz och Danmark i den gruppen Tre kronor (Sverige) spelar i.

Har kollat in bröderna en hel del nu under VM och dom ser riktigt vassa ut! Snabba på rören, offensivt skickliga, hittar varandra på ett bra sätt längs med sargerna och löser situationer i trånga utrymmen. Passar varandra på ett briljant sätt så att antingen storebrorsan Mathis eller lillebrorsan K.A kan sprätta upp pucken snyggt i nätmaskorna. Jobbar på bra hemåt när det behövs och är allmänt jobbiga för motståndarlaget att möta då dom snurrar runt, är rörliga och hittar varandra på ett väldigt bra sätt vilket gör att det blir svårt för motståndarlaget att få tag på pucken. Jag skulle inte säga att dom är i rang av Sedin-bröderna men dom är fortfarande väldigt individuellt skickliga ishockeyspelare som platsar i Norges landslag! & platsar man i ett landslag så är man en riktigt bra ishockey spelare.

Det jag vill komma fram till är det att Olimb-bröderna kommer vara något enormt viktiga och vara med och bidra till LHC:s offensiv tillsammans med Garret Roe, Andrew Gordon, Broc Little, eventuellt Pajen, Lilja men också Sylvegård. Jag skulle inte bli förvånad om K.A & Mathis Olimb får spela i första powerplayenheten tillsammans med Niclas Bergfors, för där har vi verkligen en otroligt intressant och givande kedja!

Nae gott folk, det ser bra ut! Tack för ordet!

Over and out. /SammeLikes

Comments

Då var det dags för Jonas Junland - i fokus.

Jonas Junland, är född, uppvuxen i Linköping och hockeyuppfostrad i Linköpings HC:s organisation. Han utvecklades med åren i LHC:s juniorlag och blev ganska snabbt en produktiv och offensivt lagd back. 05/06 spelade han en match för J18-laget och 32 matcher för J20-laget, Väl där efter fick han debutera för LHC:s a-lag och spelade då 4 matcher. Säsongen där på (06/07) spelade han endast 9 matcher för J20-laget och där efter 41! Matcher för LHC:s a-lag och kunde från och med då se sig som en ordinarie back framöver i LHC. Kommande säsongen blev han en ordinarie back för Linköping HC:s a-lag och producerade den säsongen 20 poäng varav 3 mål och 17 assist. Året efter då Junland hade varit i final med LHC två år i rad utan att vinna SM-guld (06/07 samt 07/08) så bestämde han sig för att testa lyckan utomlands i Nordamerika för att slå sig in i NHL-laget St.Louis Blues som han blev draftad av sommaren 06 i tredje rundan som nummer 64 totalt av just nämnda St.Louis Blues men han spelade endast ett fåtal matcher för NHL-klubben och fick tillbringa desto fler matcher i St.Louis Blues farmarlag: Peoria Rivermen i AHL. Men efter att han försökt slå sig in i NHL-laget St.Louis Blues efter det gått två säsonger gav han upp för stunden och vände hem 2011 till Sverige. Men inte till hans moderklubb LHC, utan till Färjestad bk. Nyheten slog ner som en bomb i hockeysverige och media. LHC-fans blev galna och förbannade på Jonas som man ansåg hade svikit sin moderklubb och ja lite av den feelingen fick jag med. Han valde en annan klubb framför sin egna moderklubb och svek fansen i högsta grad det året, samma säsong vann han också SM-guld med Färjestad och var en av dom stora anledningarna till att Färjestad tog SM-guld just den säsongen. Efter säsongen 10/11 med Färjestad åkte han vidare på äventyr till Ryssland och KHL för att testa lyckan i sitt nya lag och KHL-klubben Barys Astana, där blev han kvar 1,5 säsong, men andra halvan av andra säsongen (2012/2013) fick han söka sig till en ny klubb i Europa då KHL-klubben Barys Astana bröt hans kontrakt så Jonas skrev på för Finska Pelicans i Finska högsta ligan "Liiga".

Slutligen värvades Jonas "Julle" Junland till LHC inför säsongen 13/14 av LHC:s F.D sportchef Johan Hemlin. Många LHC-fans var dock fortfarande förbannade på Jonas och ville inte ha honom tillbaka till cluben men faktum kvarstod, Jonas skulle spela i LHC och det fick samtliga LHC-fans som var förbannade på Julle att koka över, dom ville inte ha han i LHC. Men när han väl presenterades på LHC:s första ispass säsongen 13/14 var det ingen som direkt buade åt honom och ingen som snackade direkt "skit" om honom utan det var enbart positivt snack i princip. Backen Jonas skulle även han komma att bli en viktig back-kugge likt Daniel Rahimi f.r.o.m säsongen 13/14 och till och med fram till till 2016 producerade han en hel del för LHC och visade vilken majestätisk kontroll han kan ha med pucken då han åker upp till anfallszon samtidigt som han täcker pucken och gör det galant, det man vill minnas och kommer att minnas med Jonas är framför allt hans fina målgivande passningar och producerande klubba i powerplay, det kommer i alla fall jag göra.

Från och med när säsongen 15/16 var slut efter vi hade åkt ut i kvartsfinalen blev det officiellt att Jonas lämnar LHC för det
Schweiziska hockeylaget Lausanne HC som spelar i NLA (högsta ligan i Schweiz).  Jag önskar dig stort lycka till i din nya förening Junland och att du kommer att fortsätta utvecklas vidare där! Jag blev inte riktigt lika ledsen som när jag fick reda på att Daniel Rahimi kommer lämna cluben men jag blev ändå rätt ledsen för Jonas "Julle" Junland är ju ändå en profil i LHC och då blir LHC en profil fattigare igen, vilket jag tycker är väldigt synd och inte nog med det, vi tappar en otroligt bra offensivt och defensivt skicklig backpjäs! Men jag hoppas du en dag kan komma tillbaka till cluben Junland, du är alltid välkommen!


Tack för ordet! Over and out. /SammeLikes

Comments