Header

Jag fick den här i födelsedagspresent när jag fyllde år. Visst är den fin? ♥ Vet dock inte vart den kommer ifrån, då det var en hemlis. Snyggt som f*n med turkost i köket tycker jag! Skulle vilja ha en turkos kitchenaid också.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

TIPS! Om ni ska äta plocktallrik någon gång, prova använda Lantchips "Gräddfil" och ha som kex. Det brukar jag ta istället för olika kex. Mycket godare!

Det blev att handla hem lite gotta nu när det spöregnar och blixtrar ute. Mysigt. Nu ska vi krypa ner med en film :)
PÅ BRICKAN: Kalamati oliver, fikon marmelad, lantchips, örtkex, chevreost, fetaost, serranoskinka, chorizo, salchichón, lite svartpeppar och flingsalt.

Likes

Comments

När min och sambons fritös var ny gick vi bananas och friterade allt. Camembert, bananer, curly fries, ja allt. Favoriten blev helt klar våra egna lökringar. Lite pillrigt men oj vad gott det blir. Och såå-å mycket billigare än de där man köper i påse på affären. Nää, börja göra egna lökringar!

RECEPT

DU BEHÖVER: Gul lök, 2 dl vetemjöl, salt, 1 ägg, 1½ dl mellanmjölk, panko ströbröd, en fritös.
GÖR SÅHÄR: Sikta mjöl och salt i en skål, gör en grop i mitten och knäck ägget i gropen. Vispa försiktigt och vispa därefter i mjölken gradvis tills det blir en slät smet. Doppa lökringarna i smeten, och vänd de sedan i panko. Sedan är det bara att fritera tills de blir gyllenbruna!

Likes

Comments

Det är från min pappas del av släkten all matlagning kommer ifrån. Mat-genen, intresset och kärleken för mat. För mig började det med en hel del bakning, som sedan utvecklades till intresse för maträtter, som i sig gjorde att jag sökte till en kockutbildning när jag var 19 år. Jag läste en intensivkurs /en treårig kurs som läses på ett år i hoppet om att bli kallskänka. Samtidigt hade jag praktik och jobbade som kock i olika kök.

Nu är jag 22 och jobbar som kock på hotell där jag också har frukostservering. Jag har velat starta en matblogg i flera år, men har aldrig gjort det förrän nu! Jag bloggar för att utvecklas och för att komma i kontakt med andra som har samma intresse.

Jag kommer att skriva om allt som har med mat, bak och kök att göra! Kanske dela med mig av bra och dåliga erfarenheter till de som funderar på att börja i samma bransch som jag.

Likes

Comments