Den Magiska matlådan

Denna veckan röstade ni fram att ni ville veta hur man gör en bra matlåda.

Det är egentligen ingen konst alls.

Jag brukar börja med att fundera på om jag kan värma maten eller ej.

Sen funderar jag också på om jag har möjlighet o ta med mig två lådor eller en. För det är det som styr grönsakerna.

Mat i Micro:

Jag sammansätter alltid mina matlådor på samma vis. Om det är till en #lunch så har jag alltid 200 gram #grönsaker stekta eller kokta om jag får plats med bara en matlåda, eller färska om jag har plats med fler #matlådor. Blanda dock inte ihop det till en #sallad för då blir det riktigt äckligt när den stått tilldagen efter. Plus 200 gram #kyckling, #fisk eller #nötkött.

Om jag ska ha matlåda till middag hos jag 50 gram kolhydrater av slaget fullkorn, 200 gram grönsaker och 200 gram av proteinkälla som jag skrev ovan

Utan Micro:

Utan Micro brukar jag slänga ihop massa grönsaker och ägg. Sen lägger jag i räkor eller kycklingfilé 200 gram.

Kanske någon dressing i egen burk.

Vid middag slänger jag i lite pasta och har som en pasta sallad. Mums vad gott. Och riktigt mättande!

Så det är mina #tips. Fundera på om matlådan ska vara varm eller kall, lunch eller middag lägg i lagom med mat annars överäter man lätt till matlådan är slut.


#Storkok som #grytor eller #pajer är alltid bra att laga och göra matlådor på eftersom man få kan göra många och sedan frysa in dom. Då är du redo om maten skulle krisa en dag.

Gillar

Kommentarer