Header

Min vardag, harmoniförsjälen

I lördags var vi på en ljusstöpningskurs där vi bor. Har varit med på den två gånger tidigare, men tycker att det är roligt att göra mina egna personliga ljus. Dessutom är det väldigt rogivande att tillverka ljusen för det går inte direkt att stressa tills man är färdig. Perfekt sätt för att varva ner och stressa av.
Här ser ni efter och före bild 🙂

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Blommor, Min vardag, besökta trädgårdar

Har inte hunnit skriva men i söndags besökte vi en underbar dahlia trädgård som låg mellan Lidköping och skara. Har aldrig sett så mycket dahlior på samma plats och det var inte samma sort heller utan alla var olika sorters dahlia i olika färger och former. Vi fick bra tips och inspiration.
Dahlia är en blomma som jag tycker väldigt mycket om, tycker att dem är så vackra! Jag ska nog planera in en dahliarabatt i min trädgård för jag vill ha mer än en dahlia men dem får inte plats i den rabatten jag har visat er för där vill jag ha andra blommor så det får bli en till rabatt! Får fundera lite.

Här ser ni några av dahliorna vi såg.

Ha det bra!
Kram Elin

Likes

Comments

harmoniförsjälen, Min vardag

Igår anlände vi till Smögen! Äntligen är denna helgen här, har längtat hela sommaren! Nu ska vi njuta och ha det gött. Idag har det varit lite småtråkigt väder men det har inte gjort så mycket. Vi har strosat på smögenbryggan, fikat på vårat favoritställe, varit vid havet, kikat i affärer, fyndat lite och jag har hunnit läsa i min nya bok inför bokcirkelträffen. #harmoniförsjälen

Likes

Comments

Blommor, Min vardag, Min trädgård

Nu är min "promenadstig" i rabatten färdig. Funderade ett tag på hur den skulle se ut men blev riktigt nöjd nu när den går igenom hela rabatten. Min tanke var att ja ska kunna använda mig av stigen när ogräset behöver rensas eller om man ska flytta en blomma, det blir nu enkelt att nå hela rabatten från alla vinklar. Nu måste ja bara fundera på vad jag ska plantera för blommor och jag skulle vilja att hela rabatten gick i en sammanhängande färgton men ja vet inte riktigt än vilka färger på blommorna jag ska ha eller hur jag ska göra.. Får fundera och kika runt efter lite tips. Så här ser det ut nu i alla fall:

Ha en bra kväll!
/ Elin

Likes

Comments

Ätbart, Min vardag, Blommor

Idag har ja bakat och fixat inför morgondagens bokcirkelträff, ska bjuda på morotssoppa med hembakat bröd, ost och kex. Efter det blir det kaffe och morotskaka.
Vi har läst boken Barnmorskan i East end första delen, den tycker jag verkligen att ni ska läsa, jättebra bok.

Lägger upp bild på min lavendel, tycker att den är så vacker nu. Den verkligen lyser magiskt i kvällsljuset.


/ Elin

Likes

Comments

Blommor, Fynd/Loppisfynd, Min vardag

Nu är "utbyggnaden" (grävandet) av rabatten färdigt, skönt! Nu ska den fyllas med jord, jag har bara grävt bort det översta lagret för att få bort gräset och gräsrötterna. Eftersom jorden är så pass bra här så vill ja inte byta ut den mot "köpejord" eftersom ja inte har jord i min kompost ännu. Nu sitter ja och funderar på hur ja ska sätta blommorna, vilka som ska sitta kvar på befintlig plats och vilka som kanske får byta plats. Dessutom så vill ja fortsätta min stig av stenplattor i resten av rabatten så det är lite att fundera på. Jag vet i alla fall att dahlian som har blivit så ofantligt stor i år ska få byta plats till våren så den inte skymmer dom andra växterna.

Igår blev det ett besök på en loppis igen, tycker det är roligt för det finns för det mesta alltid något som ja brukar fynda. Igår köpte ja i alla fall ett jättefint träfat, en bok, en söt kaffekopp med fat, och två fina bordstabletter i trä men som ja kanske använder mer som prydnad. Har fastnat så för trädetaljer, tycker det är jättefint!

Ha en bra kväll!
/ Elin

Likes

Comments

Fynd/Loppisfynd, Blommor, Min vardag

Idag åkte ja och mamma en sväng till Karlsborg där vi stannade till vid secondhand och självklart fanns det något att fynda. Hittade två par gardiner (alltid lika roligt att hitta) båda var beige men den ena var med text på och den andra var med blommor på. Sen hittade ja också en tunn stickad tröja och en ljusrosa blus. Sen hittade ja en supersöt kanna och gissa vad, den var blommig :)
Här är en bild på den

Passade också på att hämta blommor hos min faster som hon inte längre ville ha för dem spridit sig och blivit så mycket av. Det är bra när man kan byta/dela blommor med varandra. Dessa ska ja gräva ner i rabatten imorgon.
Ha en bra kväll
/Elin

Likes

Comments

Ny sytt, Min vardag, Inredning

Igår eftermiddag började ja lite smått att klippa till och sy mina nya gardiner. Ja köpte ett jättefint tyg utav min mammas faster som har mängder med tyger. Det är smidigt när man kan gå dit och fynda. Det är blommigt tyg som ja tänkte göra gardinkappor av. Eftersom tyget var så fint så ville ja få ut så många kappor som möjligt av det så det blir fyra stycken gardinkappor men dem blir inte så jättebreda, men det gör mig faktiskt inget för ja tycker om att få mycket ljus från fönstret så det blir nog superbra tror jag. Ja började som sagt att fålla och sy kanalen på det första tyget igår, jag hoppas jag blir färdig med alla till helgen. Här kommer en bild på mönstret och hur dem set ut nu.

Kram Elin

Likes

Comments

Ny sytt, Min vardag, Fynd/Loppisfynd

Här kommer några bilder på ett dörrstopp som jag sytt för ett tag sen men inte visat. Tyget har jag för mig att ja hittade på en secondhand butik eller på hem och hobby i Hjo? Är inte helt säker, men i alla fall så är tyget i kraftig bomull, passade perfekt som dörrstopp. Stadigt och bra. Jag har fyllt den med ris, krävdes ganska många påsar med ris så nästa dörrstopp får förmodligen fyllas med något annat. Det var ganska lätt att sy och det ja tycker om är att man har ett eget hemmagjort dörrstopp som förmodligen bara du har. En annan fördel med att sy det själv är att du får välja tyg/mönster och du kan välja helt själv hur du vill att det ska se ut, det blir mer personligt då.

Här ser ni hur mitt ser ut.

Kram E

Likes

Comments

Blommor, Ätbart, Min vardag

Imorse blev det en morgonpromenad i skogen med min mamma. Efter det blev det lite blåbärsplock. Resten av dagen har det blivit en del bak, har bakat ett bröd på filmjölk med bland annat aprikoser och frön. Blev också en banan/chokladkaka.
Provsmakade både brödet och kakan nu ikväll till en kopp te och det fick klart godkänt! :)

Blev självklart en kvällsrunda i trädgården :) Min dahlia som jag fått av min mormors bror, har fått hur många knoppar som helst, jag väntar varje dag på att dem ska slå ut. Idag fick jag syn på en blomma som är på väg att slå ut. I våran förra trädgård var denna dahlia gul, nu har den ändrat färg, ser ut som den går mer åt det lila hållet nu. Jag blev en aning förvånad när jag upptäckte detta eftersom den varit gul för mig. Men förmodligen så har det med den här jorden att göra, detta är en annan jord mot där vi bodde förut så därför har den väl ändrat färg till lila.

Ha en bra kväll!

Likes

Comments