Det kan vara svårt att veta vad man ska hitta på när man ska hänga med sina vänner hemma hos någon. Man vill ju inte bara sitta där och slösa bort tid på att försöka komma på något att göra när man istället kan ha en trevlig och rolig kväll med sina vänner. Därför kommer jag nu med inspiration, tips och idéer på vad man kan göra en kväll med sina vänner.


Mat

Tidsfördrivande, roligt och mättande. Gör maten till en del av underhållningen. Vem älskar inte mat? Att laga mat ihop kan vara trevligt. Man kan konversera med varandra samtidigt som man har en uppgift att göra. Måltiden kan bidra till många skratt, glada magar och vänskap.

Tips på maträtter:

Tacos

Pizza

Grilla

Lasange


Sällskapsspel och lekar

Brädspel, TV-spel och Sanning eller konka, Kvällens höjdpunkt. Det är nu man får slappna av och bara ha roligt. När jag umgås med vänner är singstar bland det bästa jag vet. Jag kan flumma hur mycket jag vet, sjunga hur falskt jag vill, dansa hur galet jag vill. Alla skrattar och har hur roligt som helst. Det finns många roliga sällskapsspel man kan köra som t.ex. bohnanza, med andra ord och risk. Tävlingsmänniskan inom sig kommer ut och det är allvar. Men ändå är det så underhållande. 

Fler tips på spel och lekar:

Fifa

Dansmatta

Galenpanna

Dunken utomhus i mörker

Maffia

Eftersom detta är en lek som jag vet alltid går hem tänkte jag förklara hur den går till. En gång körde mina vänner maffia i 4 timmar efter att jag lärt dem hur man kör.

Maffia körs i kolsvart mörker inomhus helst i ett hus eller en byggnad med flera rum. Maffian ska försöka "döda" alla bönder och bönderna ska försöka ta reda på vilka som tillhör maffian för att kunna rösta ut dem. Innan man kan börja får alla varsin lapp där det står om man är bonde eller maffia. Hur många maffior man ska ha bestämmer man själv Men ungefär 2-3 personer och man är 10 st. När alla fått en lapp blundar alla. Sedan säger någon att maffiorna får kolla. Maffiorna öppnar ögonen och ser vilka som också är maffior. Sen blundar maffiorna, efter det får alla kolla igen. Sedan släcker man och börjar köra direkt.

Nu till hur maffian "dödar" en person och vad som händer sedan. Maffians uppgift är att "döda" bönderna. En maffia får döda en annan maffia. Detta kan man göra för att man tycker att det är strategiskt men det är väldigt ovanligt att maffiorna dödar varandra. Maffian "dödar" en person genom att dra ett finger tvärs över personens hals . Lite som när man visar på sig själv att någon ska dödas. Maffian kan nu bara gå därifrån och då ska bonden falla ihop på plats så tyst som möjligt. Eller så lägger maffian handen på bondens axel, då måste bonden hänga med maffian och maffian kan bestämma vad bonden ska lägga sig. Som exempel kan maffian lägga bonden under en säng eller liknande. Maffian kan fortsätta gå runt och "döda" men bonden måste ligga kvar tills den blir hittad av en annan person. När man hittar en "död" person kan man antingen ignorera det eller så kan man ropa "död kropp!". När någon gör detta tänds lamporna och det blir en rättegång. Man ska då komma fram till vem man tror är "mördaren". För att göra detta måste man börja diskutera, berätta om man sett något misstänksamt o.s.v. När alla sagt vad de velat säga röstar varje fortfarande levande person på vem man tror är maffian som "dödat" bonden. Den som får flest röster åker ur leken och får med bonden gå till det rum som ni bestämmer att de "döda" ska vara i. Det kan vara lämpligt att man har någon annan aktivitet där om man är många som kör leken. För varje hittad "död kropp" ska en person röstas ut. Personen får inte säga om den är maffia eller inte förrän det är den sista maffian som åkt ut. När den sista maffian åkt ut vinner bönderna. Om maffian "dödat" och röstat ut alla bönder vinner maffian.

Film

Att mysa framför en film kan vara kul. Personligen gillar jag att titta på komedifilmer med vänner eftersom de inte kräver så stor koncentration och uppmärksamhet. Man kan då skratta och kommentera filmen lite om man vill. Att se en film ihop är inte bara roligt för stunden, man kan prata om den efter eller skapa interna skämt. Vilken slags film som är lämplig har med vilket umgänge det är. Tjejfilmer ska man inte underskatta. Lite fnitter och pojksnack är alltid mysigt. Action, fantasy, äventyr, drama, valmöjligheterna är stora. Under en film kan man äta godis, chips, morötter, popcorn och annat snacks.

Tips på filmer:

Gladiator

Taken 1 och 2

Mean Girls

Mr. and mrs. Smith

21 och 22 Jumpstreet

Baksmällan 1, 2 och 3

Snack och skvaller

Vad är inte en hängkväll med vännerna utan att faktiskt bara sitta ner och prata med varandra om allt från himmel och jord? Inte den bästa i alla fall. Prata om drömmar, kärlek, sex, jobb, skola, religion, politik, problem och nyheter. Ni väljer samtalsämnen!

Tips på samtalsämnen om ni får slut på idéer:

Om ni fick ha en superkraft, vilken skulle ni välja och varför?

Gamla och galna minnen

Kändisar

Musik

Sport

Musik

Musik kan vara en riktig stämningshöjare. Om det går segt eller om allt bara är awkward kan ett vardagsrum förvandlas till ett dansgolv med hjälp av lite bra musik. Riktig nostalgi musik kan göra under. Tänk dig dansa med dina vänner till t.ex. "sexyback". Det är till och med bättre än vad man kan föreställa sig.


Detta var alla mina tips och idéer för en perfekt dag/kväll med vännerna. Jag hoppas att de kommer till nytta och blir uppskattade.


Likes

Comments