Allmänt

Hur gick det till på min risktvåa?

Jag gjorde risktvåan på Fyrbodals Trafik och Riskövningscenter i Uddevalla. Vi var sammanlagt fem elever, två instruktörer och två automatbilar. Vi var som sagt fem elever så vi delades in i två grupper, jag var med två andra killar och vi hade en kvinnlig instruktör. Jag var sist på att göra de olika övningarna och testa de varierande hindren, det valde jag självmant då jag ville se hur det gick till innan det var min tur. Vi fick bland annat använda ABSen i 70km/tim på kommando, testa olika hastigheter genom en kurva för att skapa en större förståelse för hur viktigt det är att använda rätt hastighet vid halka och hinder. Det var en kurva som bestod av en snäll start och snäv i slutet, vi diskuterade olika hastigheter som kan vara bra i en sådan situation.

Efter att alla har testa på halkan och hindren så var vi fortfarande indelade i de olika grupperna för att svara på frågor, angående däck och krockkudden men även fler saker. Det gick relativt bra i min grupp då vi fungerade bra med sammarbetet.

Alla blev godkända på risktvåan eftersom vi fick ett bättre förståelse om hastighet och hur viktigt det faktiskt är att justera hastigheten beroende på hinder. Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hugo, THOR

Jag och mamma har en instagram för hundarna, där vi bland annat uppdaterar hur det går på träning och tävling. Kram

Likes

Comments

Allmänt

Denna veckan har bland annat Trollhättans kommun sportlov, jag har kollat på andra säsongen av lethal weapon vilket jag tycker är en sjukt bra serie. Jag rekommenderar serien skarpt. Utöver serietittande har jag bland annat pluggat körkortsteori och övningskört, vilket jag tycker är oerhört tråkigt då jag vill ha körkort NU NU NU! Men givetvis kommer inte det på ett silverfat.

Mina planer för dagen är att plugga på skolsaker som exempelvis matte och argumenterade tal om abort och dess skillnader beroende på varierande länder som jag har nästa vecka.

Angående Thor (min beagle hane), har jag och mamma bokat in utställningsplaner som börjar i Maj. Vi ska bland annat till Lidköping på en officiell utställning då jag har en dröm om att Thor ska få utställningschampion. Kram

Likes

Comments

Allmänt

Vad innebär det att vara 18 år och myndig?

Jag har varit 18 år i sex dagar nu, den förändringen som skett i mitt liv är inprincip ekonomiskt. Har skaffat både masterkort och bankdosa men utöver det har det inte hänt någon större förändring i mitt liv ännu. Jag fyllde 18 år den 15 februari, har sedan dess gått på risk tvåan, bokat teori-och uppkörning, vilket är någonting jag känner mig delvis stressad och exalterad över. Jag känner en del press eftersom jag vill prestera och lyckas med körkortet, skolan och livet generellt.

Mina planer för 2018 är bland annat summerburst och Ed Sheeran konsert, nya minnen överlag. Mitt mål för året är att vara lycklig, följa mina drömmar och göra saker som gynnar mig. Har även en del planer med mina två bästa vänner som jag vill ägna min tid med, en av dom är en relativt ny vän och med henne är det bara positivt generellt. Hon är troligtvis det bästa som har hänt mig det senaste, har en oerhört snäll vän att luta mig mot när jag behöver det som mest. Vi har en del planer från och med mars då vi ska spendera tid tillsammans för att vi båda behöver det, vi bor väldigt långt ifrån varandra och det tar mer kraft än vad jag någonsin hade föreställt mig. Att ha en distans vänskap är någonting av det svåraste i mitt liv just nu, behöver henne lika mycket som hon behöver mig och det är troligtvis därför jag längtar till mars när vi äntligen kan träffas utanför skolan. Längtar även oerhört mycket till körkort för då finns det en större möjlighet att vi kan ses mer regelbundet. Kram

Likes

Comments

THOR

Idag har jag och mamma varit på Backamo med våra hundar. För er som inte vet så har vi varsin hund, jag har en Beagle och mamma har en flatcoated retriever (Thor & Hugo).
Dom lekt med varandra, Thor måste springa i lina då han är en jakthund och har en förmåga att använda nosen väldigt mycket och det kan i sin tur resultera till att vi inte hittar honom igen. Men iallafall de lekte såpass fritt som det gick, Thor älskar verkligen snön men tyvärr så fryser han väldigt lätt när han inte bär sin fleeceväst. Det är Hugos första snö men det verkar som att han tycker om det iallafall, han äter mest snön. Kram

Likes

Comments

Allmänt

Jag och Julia var ensam hemma med Hugo eftersom mina föräldrar + Thor är i Jämtland på min farmors begravning. Vi var vakna hela natten då vi pratade mycket och kollade på film, bland annat Tomten är far till alla barn🎅🏻. Det var första gången som Julia sover hos mig men det var väldigt mysigt. Det kändes faktiskt väldigt naturligt att få ägna tid med henne själv eftersom vi tidigare inte gjort det utanför skolan. Kram

Likes

Comments

Allmänt

Fina farmor, jag önskar att jag hade tagit mig tiden och kommit på besök när du låg på sjukhuset och mådde som sämst. Jag önskar att jag hade kunnat ringa dig en sista gång och få höra din röst, jag önskar att jag hade fått hålla din hand och säga att jag älskar och saknar dig. Jag önskar att jag hade insett att man har bara en farmor och att jag borde tagit mig tiden och engagerat mig. Jag önskar att du skulle finnas vid liv och kunna krama mig en sista gång. Men framförallt önskar jag att jag hade kunnat säga ”hejdå” när du fortfarande var vid liv. Det finns ingen som du och nu är du bland molnen med alla de andra. Jag saknar dig något fruktansvärt. Hejdå kära farmor, jag hoppas vi ses snart ✝️.

Likes

Comments

Allmänt

12/12-2017 ☃️
Det är mitten av december och min julkänsla stiger fruktansvärt mycket! Min familj och resterande på mammas sida släkten kommer åka till Lofsdalen för att fira julen i fjällen. Skidåkning, uppesittarkväll och julbak är planen för resan. Jag ser väldigt mycket fram emot julen, främst för att jag ska få fira med min underbara släkt.
Jag har även kollat på alla avsnitt av årets julkalender och personligen anser jag att den är lite väl barnslig men det är huvudsaken som räknas, den är iallafall julig.

Likes

Comments

THOR

Jag, pappa och Thor var delaktig på småviltsjakten i kommunen. Thor var en av de tre hundarna som jagade, han fick först upp en älg (vilket inte är bra) som han sedan släppte då han tidigare aldrig varit vid en älg. Thor har jagat hare och rådjur tidigare, det blev en väldigt stor skiftning under förra jakten.
Efter att han släppte älgen och kom tillbaka så var det dags för en ny såt, där fick han upp ett rådjur som han drev i allafall två timmar.
Jakten slutade med inget skjutet men dessvärre hade tre jägare syn på både älg och rådjur. Jag och pappa fick åka i bilen efter Thor då han vägrade släppa rådjuret. Kram

Likes

Comments