Damklubben, Fest & Events

​Förra veckan var jag och två väninnor på ett event med Ego Estetica på Söder. De lanserade det nya sminkmärket Palina och hade rådgivning, en mindre modevisning och plockmat med rosévin. Det var en trevlig kväll, och jag vann dessutom ett kit med skönhetsprodukter i en utlottning de hade. Ska testa det sen tänkte jag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Resor

I lördags åkte jag och Fia till Danmark, först med färjan till Helsingör och sen med tåg till Köpenhamn. Det är sjukt smidigt att åka till Danmark från Helsingborg. VI hade verkligen en toppendag där vi bara strosade längs Ströget, shoppade, åt glass och njöt av solen i Nyhavn. Köpenhamn är verkligen en vacker stad!

Likes

Comments

Damklubben, Fest & Events

I helgen fick jag fantastiskt fint besök av Sofia som reste 75 mil för att träffa mig. Jag hämtade henne på flygplatsen i Ängelholm och vi körde hem till mig och gjorde oss i ordning för kvällen direkt! Varför slösa tid? Efter att ha stressat och gjort oss klar på knappt en timme (such girl problems) sprang vi till Knutpunkten och mötte upp Sofie och Jossan.

Tåget till Malmö från Helsingborg tar knappt en timme och vi hade den roligaste tågresan på länge. Vi hamnade bredvid två musiker varav en hade en banjo som han spelade på och vi stämde upp med sång i tågvagnen. Helt fantastiskt kul och spontant. Jag älskar sånt! För mig är skåningar väldigt öppna och sociala, något jag inte alls är van vid från södra norrland.

Väl framme i Malmö gick vi till Slagthuset där kvällens OOAW (Out of Office After Work) skulle vara. Jag gillar deras koncept då festen börjar 17 och slutar 21, och det är alltid fullt ös från start till slut. Sen mår man så mycket bättre dagen efter när man faktiskt sover hela natten.

Mina tre fina tjejer i de snygga glasögonen som alla får på OOAW. 

Likes

Comments

Lunds universitet, Logistik, Studentliv

Just nu läser jag och resten av min klass en kurs som heter "Kundrelationer i serviceorganisationer". Vi har läst 2/3 delar av kursen och skickade för någon dag sen in vår projektrapport och idag vår power point-presentation. Imorgon ska vi hålla våra presentationer på universitetet. Efter 100 koppar kaffe känns det skönt att vara klar (nästan). 

Likes

Comments

Min projektgrupp har länge velat ha någonstans att plugga där det är lite lugnare. Ibland är det svårt att fokusera på studierna på universitetet när det är så mycket folk.. och dessutom få platser att sitta på. Oftast sitter vi hemma hos någon eller på något café, men där kan det också vara svårt att hålla sig fokuserad. Därför tyckte vi att det var en kul idé att plugga på studenthuset Helsingborgen som nyligen har öppnat med studieplatser. Där var det lugnt så vi fick en hel del gjort.

Likes

Comments

Om Blogistik

​Att säga att jag är "norrlänning" är ungefär som att tala illa om samer eller Ume-bor (alltså riktiga norrlänningar). Men här i Skånes vackraste stad Helsingborg tror de flesta att man är norrlänning så fort man har en lite bredare dialekt. Jag kommer ifrån Sandviken, en liten stad vid vad vi kan kalla för dörren (eller kanske dörrmattan) till Norrland. Jag träffade min stora kärlek i Stockholm och det var han som senare fick nytt jobb i Helsingborg varav jag bestämde mig för att följa med. Vad gör man inte för kärleken? Det var dock ingen slump att jag valde att plugga logistik på universitetet, tvärtom hade mitt intresse väckts då jag pluggat en grundkurs i ämnet på distans året innan. 

Jag har arbetat på både lager och i butik, kört truck bland lagerhyllor och lyft tunga varor, vilket är en stor del i logistiken. Jag kände att det fanns förbättringar att göra, och jag hade massa idéer! Därför var det också givet att jag skulle studera logistik vid ett av topp 100 universiteten i världen, Lunds Universitetet. Med mina 26 år är jag en av de äldsta studenterna i klassen, men trivs otroligt bra med de vänner jag fått lära känna.

Jag heter Malin Lindström och i den här bloggen vill jag ge en insikt om att logistik inte bara är kartonger och transporter, utan kan vara något roligt och nödvändigt för oss alla. Dessutom kommer det finnas en hel del roliga event att läsa om, då jag och mina vänner startat en Damklubb som ständigt är ute på äventyr. Men mer om det en annan gång... 


Likes

Comments

Om Blogistik, Lunds universitet, Studentliv

Har du beställt ett paket från en webbshop någon gång? Kanske har ett paket hamnat på villovägar, inte kommit fram alls, eller att emballaget har varit så skört att din produkt gått sönder i frakten? Det här vill jag förbättra och därför pluggar jag logistik. Därav kommer också mitt bloggnamn som en härlig kombination - Blogistik.

Jag studerar på Lunds Universitet vid Campus Helsingborg, jag går mitt första år och känner verkligen att jag har hitta rätt med min utbildning. Jag tycker själv att jag är en idéspruta och har många idéer om hur jag i framtiden vill förändra världen genom logistikens alla möjligheter. I-landsproblem kanske du tycker, men alla kan inte uppfinna hjulet, en del av oss måste se till att det snurrar utan att några käppar rubbar dess fart.

Bilden till vänster är från förra årets nollning med Agora (studentförening på universitetet). 

Likes

Comments